📍 Fresh Fresh Bakery-旺角 平時經過旺角東站都會見到呢一間出名食麻糬嘅店舖,大排長龍!今日我大概12點左右嚟到,店內仍然多人,但係唔使排隊。喺櫥窗嘅色彩繽紛已經吸引咗我!一間專食麻糬嘅專門店🥠當然唔可以放過佢啦!店內仲有麵包,蛋捲,曲奇,蛋糕,奶茶🥤咖啡等可以揀⋯⋯✨咖啡 天氣太熱啦!必須來一杯「冰咖啡」一打開樽蓋就聞到濃濃嘅咖啡味苦澀中帶點甜,係港人口味~✨開心果 /榛子/ 芋泥/ 草莓糯米池 糯米糍大大粒,外皮煙靭軟綿,內裏餡料豐富~四款糯米糍都各有特色本人比較鍾意食開心果同榛子🌰味道比較突出同濃郁餡料味道天然,開心果顆粒幼細,朱古力粒粒充滿爆出嚟嘅口感🍫✨扁牛角可頌 {士多啤梨、朱古力麻糬、開心果}終於可以食到傳說中扁身嘅牛角包🥐我就揀咗三隻味,開心果係我必揀嘅~三款嘅甜度剛好,甜而不膩~而且最有特色係朱古力麻糬,一咬開就拉絲,而且包裝係密實嘅,所以仲保持脆脆咁🥠✨開心果、紫薯、朱古力豆豆QQ、芝士、摩卡咖啡、脆皮紫薯{麻糬}開心果味既野真係周圍都有,今次就食下麻糬~六款口味嘅麻糬都好有特色~開心果麻糬加上脆脆嘅美國開心果碎夾層和面頭濃香開心果醬中間煙靭麻糬,
📍 Fresh Fresh Bakery-旺角
平時經過旺角東站都會見到呢一間出名食麻糬嘅店舖,大排長龍!
今日我大概12點左右嚟到,店內仍然多人,但係唔使排隊。

喺櫥窗嘅色彩繽紛已經吸引咗我!
一間專食麻糬嘅專門店🥠
當然唔可以放過佢啦!
店內仲有麵包,蛋捲,曲奇,蛋糕,奶茶🥤咖啡等可以揀⋯⋯

✨咖啡
天氣太熱啦!必須來一杯「冰咖啡」
一打開樽蓋就聞到濃濃嘅咖啡味
苦澀中帶點甜,係港人口味~

✨開心果 /榛子/ 芋泥/ 草莓糯米池
糯米糍大大粒,外皮煙靭軟綿,內裏餡料豐富~
四款糯米糍都各有特色
本人比較鍾意食開心果同榛子🌰
味道比較突出同濃郁
餡料味道天然,開心果顆粒幼細,朱古力粒粒充滿爆出嚟嘅口感🍫
✨扁牛角可頌
{士多啤梨、朱古力麻糬、開心果}
終於可以食到傳說中扁身嘅牛角包🥐
我就揀咗三隻味,開心果係我必揀嘅~
三款嘅甜度剛好,甜而不膩~

開心果味既野真係周圍都有,今次就食下麻糬~
六款口味嘅麻糬都好有特色~
開心果麻糬加上脆脆嘅美國開心果碎
夾層和面頭濃香開心果醬
中間煙靭麻糬,少不了自家手炒味道更香濃!
芝士裏面係拉絲麻糬,口感豐富有彈性!
鍾意食朱古力嘅,一定唔可以放過朱古力豆豆QQ🍫入面已經係充滿濃烈既朱古力醬加麻糬,正👍

✨開心果輕芝士蛋糕
是頗宜人既cheese cake 🍰
✨芒果雙皮奶蛋糕杯
用軟綿綿嘅蛋糕做底
面頭係勁豐富嘅新鮮芒果
中間係雙皮奶,食落去好有層次感
而且芒果好甜,帶有點奶味🥛

✨小丸子Tiramisu杯
「提拉米蘇」的份量不小耶,一切下去就能感受到飽滿的咖啡溢出,吃起來口感非常濕潤,放入口中就立刻化開,入面仲有一粒粒嘅小丸子,係麻糬嘅口感❣️
✨雙重特濃朱古力脆脆卷
✨隕石髒髒朱古力包
黎到個樣已經好吸引🤩
返熱阻裏面朱古力溶得啱啱好
朱古力份量好足,仲有朱古力粉添
上面脆脆地,增添了口感🍫
唯一係朱古力粉搞到好似骯髒包咁,會食到成嘴都係~