2024-10-21 624 views
📢 Fresh Fresh Bakery 簡品堂最近推出咗萬聖節系列甜品,甜品控們有福了!🎃🍿 **萬聖節爆谷**:酥脆香甜嘅爆谷,口感一流,每一口都係幸福嘅滋味!🍬 **萬聖節棉花糖**:鬆軟香甜嘅棉花糖,入口即化,細細一粒充滿童年回憶。🍪 **萬聖節餅乾**:形狀可愛嘅萬聖節餅乾,每一片都係酥脆滿分,絕對係節日必備!🍩 **萬聖節造型糖餅**:各種造型嘅糖餅,色彩繽紛,味道甜美,簡直係萬聖節派對嘅焦點。🎂 **萬聖節造型蛋糕**:創意萬聖節蛋糕,外型好吸睛,味道仲好正,每一口都充滿幸福嘅感覺。🍡 **超軟熟多口味脆脆糯米糍**:糯米糍外層香脆,內裏軟糯,有多種口味揀選,每一口都係驚喜。🥐 **萬聖節造型夾扁牛角可頌**:外型特別嘅牛角可頌,內層鬆軟,層次豐富,食落口感一流。🍭 **開心果味脆糖**:香濃開心果味嘅脆糖,甜而不膩,口感酥脆,令人一試愛上。🧁 **開心果味杯子蛋糕**:香濃嘅開心果味杯子蛋糕,鬆軟細膩,每一口都充滿濃郁嘅開心果香。記得試埋佢哋嘅多口味麻薯!唔講咁多費事你哋到時冇曬驚喜!👯‍♀️ 人氣不斷,間舖頭真係經常都人來人往,超長人龍,超多人去買。蛋糕超新鮮,好似個名
📢 Fresh Fresh Bakery 簡品堂最近推出咗萬聖節系列甜品甜品控們有福了!🎃

記得試埋佢哋嘅多口味麻薯!唔講咁多費事你哋到時冇曬驚喜!

👯‍♀️ 人氣不斷,間舖頭真係經常都人來人往,超長人龍,超多人去買。蛋糕超新鮮,好似個名咁Fresh,仲有超多3D造型蛋糕等你嚟試!
  • 大甲芋泥麻糬肉鬆包
2024-09-09 1350 views
每次經過旺角東站,都會見到呢間色彩繽紛嘅麵包店,趁住就黎打風,一於買返d麵包做儲備。麻糬QQ球 :見到招牌嘅麻糬QQ球,脹卜卜好吸引,又點可以唔買呢?揀咗六款:朱古力Oreo、開心果、脆皮紫薯、北海道牛乳、芝士及綠茶紅豆,首推北海道牛乳,奶味好香濃;脆皮紫薯口感特別,外層好似食緊菠蘿包咁;而開心果夾有開心果醬,面頭佈滿開心果碎,喜歡開心果嘅一定唔可以錯過。麻糬曲奇 :揀咗人氣Top 3嘅特濃朱古力粒粒、開心果,及泰式奶茶,另加一個芝士,大大塊曲奇夾住麻糬,鬆化中帶煙韌。自家手製曲奇 :80蚊有300g,大大袋好抵食,有超多款式,真係樣樣都想試,最後揀咗幾款特別味道及手唧曲奇,手唧曲奇入口好鬆化,當中咖啡味尤其好味;而薄曲奇口感香脆,店員推介燕麥朱古力脆脆,夠晒健康。伯爵茶蛋糕 :一盒有四件,件件都厚切,蛋糕好鬆軟,有清香伯爵茶味,太太好喜歡。芋泥麻糬tiramisu盒子蛋糕 :tiramisu口感幼滑,芋泥棉密,軟熟嘅海棉蛋糕加上煙韌嘅麻糬,整體感覺好夾。南瓜麻糬波波包 :口感軟熟,中間夾住麻糬及南瓜蓉,味道甜而不膩,廿幾蚊有五個相當抵食。糯米糍 :買咗五種口味:檸檬脆脆、大甲芋泥脆脆
麻糬QQ球 :
麻糬曲奇 :
自家手製曲奇 :
伯爵茶蛋糕 :

芋泥麻糬tiramisu盒子蛋糕 :
南瓜麻糬波波包 :
糯米糍 :
買咗五種口味:檸檬脆脆、大甲芋泥脆脆、開心果、榛子脆脆及草莓脆脆,外皮煙煙韌韌,粒粒都爆餡,當中最喜歡榛子脆脆,味道唔太甜,有濃郁榛子味;而檸檬脆脆就酸酸甜甜,非常開胃。

炭燒榛子咖啡 :
樽仔咖啡好精緻,口感絲滑,有濃濃嘅炭燒香味。
2024-09-05
2024-08-13 1635 views
每次去開旺角火車站經過「Fresh Fresh Bakery」一定要買一盒麻糬波波包,因為真係超好食,而且佢哋咁多間分店放鬆仲只係得旺角先至有,當然踏入佢哋門口就不是這樣簡單,你一定會被佢哋超級多的產品種類吸引咗,今次又買咗好多唔同種類嘅嘢食返屋企🤣▪️糯米糍~大甲芋泥脆脆、檸檬脆脆 阿華田脆脆、榛子脆脆之前食過開心果味,超級軟熟餡料又多,而且唔太甜小朋友老人家都啱食,今次就買咗另外四款新口味返去試吓▪️扁牛角可頌 ~朱古力棉花糖和士多啤梨脆脆而家超級大熱嘅壓扁牛角酥都有得賣,兩個口味都超級足料,而且咬落去真係好香脆▪️QQ球6 粒我的最愛,煙靭軟熟,今次試咗,黑芝麻、開心果、芝士、肉鬆、脆脆薯薯、朱古力Oreo▪️麻糬曲奇開心果、芝士、伯爵茶、朱古力▪️麻糬波波包~芝士口味▪️帝王蛋捲~香濃咖啡味▪️粟米芝士吐司▪️芝士火腿軟麵包▪️鹹脆花生▪️炭燒榛子咖啡

▪️糯米糍~大甲芋泥脆脆、檸檬脆脆
阿華田脆脆、榛子脆脆

▪️扁牛角可頌 ~朱古力棉花糖和士多啤梨脆脆

▪️QQ球6 粒

▪️麻糬曲奇
開心果、芝士、伯爵茶、朱古力

▪️麻糬波波包~芝士口味
▪️炭燒榛子咖啡
  • 糯米糍
  • 麻糬波波包~芝士口味
2024-06-22 1844 views
🍴FreshFresh 簡品堂 (旺角)📍旺角港鐵旺角東站MKK 1號舖(旺角東站B2出口)———————————————經過旺角東站都會見到有間專賣麻糬波波嘅麵包店大排長龍😲‼️仲有售賣各類曲奇🍪+麵包🥯小編今次一於試下好吸引人眼目嘅麻糬QQ球😍有分特級口味&普通口味⭐️特級口味價錢👇🏻$9 一粒$48 六粒🙌🏻普通口味價錢👇🏻$7 一粒$36 六粒今次買左以下五款特級口味嘅麻糬波波👇🏻👇🏻🟠紫菜肉鬆QQ上邊有啲紫菜肉鬆裏面係空心味道係鹹甜交集🟤朱古力Oreo QQ朱古力fans必食‼️朱古力真係唔會伏上層有Oreo碎碎口感豐富 甜度適中🟢開心果QQ打卡No.1️⃣‼️上面有開心果仁碎 & 開心果Jam口感十足😍食落有少少甜嘅開心果味🟣脆皮紫薯QQ有好香嘅紫薯味入邊個隻色餡超級靚食落係甜甜的紫薯味道⚫️脆皮黑芝麻QQ黑芝麻香味濃郁係滿滿嘅芝麻味~小編個人pick味道排行榜👇🏻🟤朱古力Oreo > 🟢開心果 > 🟣紫薯 > ⚫️黑芝麻 > 🟠肉鬆———————————————(5個🌍為滿分)味道:🌍🌍🌍🌍服務:🌍🌍🌍🌍CP值:🌍🌍🌍🌍———————————————
🍴FreshFresh 簡品堂 (旺角)
📍旺角港鐵旺角東站MKK 1號舖(旺角東站B2出口)
經過旺角東站

入邊個隻色餡超級靚
食落係甜甜的紫薯味道

⚫️脆皮黑芝麻QQ
黑芝麻香味濃郁
係滿滿嘅芝麻味~
脆皮黑芝麻QQ

小編個人pick味道排行榜👇🏻

———————————————
(5個🌍為滿分)
味道:🌍🌍🌍🌍
服務:🌍🌍🌍🌍
CP值:🌍🌍🌍🌍

脆皮黑芝麻QQ
回頭度🍪9/10|人均消費💰$25-👍🏻各款麻糬波波(外面係包‼️) $25/5個✨朱古力 9/10包體有微微嘅朱古力味🍫內餡嘅朱古力醬好濃旭麻糬好多又夠煙韌😋同朱古力醬好夾-✨抹茶紅豆 9/10包體有微微嘅抹茶味🍵內餡嘅紅豆蓉🫘同麻糬好夾有啲似紅豆+白玉嘅feel所以有少少日式甜品嘅感覺🍡-✨紫薯 8/10包體有微微嘅紫薯味內餡嘅紫薯蓉🍠都好足但比起朱古力同抹茶紫薯同麻糬冇咁夾😂-✨南瓜 7/10包體有微微嘅南瓜味🎃內餡嘅南瓜蓉都好足感覺幾新穎🥳但個人覺得南瓜麻麻啱做甜品-整體味道🌕🌕🌕🌕🌑抵食🌕🌕🌕🌕🌑
回頭度🍪9/10|人均消費💰$25
朱古力麻糬波波
抹茶紅豆麻糬波波
紫薯麻糬波波
4 day(s) ago 0 views
佢地港九新界都有分店,有勁多款式既麵包蛋糕,睇到眼花撩亂😂之前經常被搶購一空既麻糬QQ又出左新口味,今次仲有其他新產品添😍😍各款唔同口味麻糬QQ✨軟熟煙靭 拎到返屋企叮多10秒仲正雜錦曲奇禮盒✨充滿牛油香氣又口感鬆脆既曲奇 , 再加上咁靚咁可愛既禮盒, 真係送禮自用都好岩多口味脆脆糯米糍✨內裏超級軟糯,入面好足料, 亦有多種口味選擇, 大人細路都咁中意開心果味脆糖✨真材實料, 啖啖都食到開心果, 身為開心果控既我表示好滿足😋

各款唔同口味麻糬QQ✨
軟熟煙靭 拎到返屋企叮多10秒仲正

雜錦曲奇禮盒✨

多口味脆脆糯米糍✨

開心果味脆糖✨
2024-11-11 0 views
早兩日放工去新世紀廣場買嘢,經過旺角東「Fresh Fresh簡品堂」,本身只係買早餐比👧🏻,最後買咗兩袋😙🤣😋麻糬QQ波有好多味道,我買咗6隻味(薄荷朱古力/牛乳/綠茶紅豆/朱古力豆豆/朱古力Oreo /BBQ辣肉鬆)👧🏻好啱食😋一口氣食咗兩款朱古力味🍫BBQ辣🌶️肉鬆好惹味啱晒👩🏻,牛奶🥛味表層脆脆地😋薄荷朱古力👨🏻愛好見到糯米糍,仲要獨立包裝,又買咗幾個味🤗🤗👧🏻最鍾意草莓味🍓同阿華田👩🏻鍾意芋泥💜同開心果薄荷朱古力啱晒👨🏻我仲買咗新產品「開心果脆糖」,食落去好似花生糖好有驚喜呀🌟,忍唔住一口接一口,一晚已經食咗大半盒🤭嚟呢度當然唔少得買曲奇啦,有保證👍🏻我買左禮盒裝同屋企人一齊分享🤗🤗

👧🏻好啱食😋一口氣食咗兩款朱古力味🍫
BBQ辣🌶️肉鬆好惹味啱晒👩🏻,牛奶🥛味表層脆脆地😋
薄荷朱古力👨🏻愛好

見到糯米糍,仲要獨立包裝,又買咗幾個味🤗🤗
👧🏻最鍾意草莓味🍓同阿華田
👩🏻鍾意芋泥💜同開心果
薄荷朱古力啱晒👨🏻

2024-11-08
2024-11-09 0 views
召喚麵包控見到呢間店好多人排 係旺角東站,就去左睇下有咩買,發現超多唔同口味,屋企人又話想食曲奇😂一個唔小心就買左一大袋。麻糬波波簡直係呢一間嘅皇牌,出左幾款新口味,特別推係薄荷朱古力同埋開心果味😍食完之後個薄荷味一直係你個口都keep好耐,開心果係佢上面有好多開心果既碎碎,夾埋一齊食好正!佢個麻薯唔會散,口感係岩岩好,好有實在感唔係食空氣。呢間除咗麻糬好好食之外,估唔到連糯米糍都好正。有各種唔同嘅口味 我試左薄荷朱古力,大甲芋泥脆脆、開心果、榛子脆脆,每件都係超軟熟🥹餡料好足,仲有d 脆脆既口感。見到有大熱嘅開心果脆脆好特別,買左盒細細地黎試,好食,食完個人都開心晒😍佢唔係好甜,食落口脆脆地,好特別!我請左同事試左幾樣,佢地即話下次要去買😂😂😂🤣🤣
召喚麵包控

麻糬波波簡直係呢一間嘅皇牌,
出左幾款新口味,特別推係薄荷朱古力同埋開心果味😍

呢間除咗麻糬好好食之外,估唔到連糯米糍都好正。
有各種唔同嘅口味
我試左薄荷朱古力,大甲芋泥脆脆、開心果、榛子脆脆,
每件都係超軟熟🥹餡料好足,仲有d 脆脆既口感。

我請左同事試左幾樣,佢地即話下次要去買😂😂😂🤣🤣

2024-11-08 72 views
同小朋友開party嗌咗好多唔同款既曲奇同埋麻糬包,感覺上健康D而且味道亦都非常好同高質,所以真係忍唔住要打呢個食評,同埋希望可以開多D分店,咁就更加方便!之前一直都有食佢地既手擠花曲奇所以今次一次過要哂咁多隻味,有齊朱古力、薄荷朱古力、咖啡同埋開心果。只可以話每一款都好好食而且口感極度鬆軟,唔止小朋友,大人都會係咁食,停唔到口!另外仲有曲奇禮盒,入邊既曲奇就係另一種爽脆既口感,仲有M&M口味同埋朱古力粒既曲奇都好出色,朱古力味濃郁又唔會太甜!QQ球(抹茶紅豆、薄荷朱古力、牛乳)另一個重點好多人買既就係呢D QQ球,我地試左用氣炸鍋再焗多3分鐘,外脆內軟既口感再加埋濃郁既外皮,真係好好食又唔會滯! 特別推介薄荷朱古力同埋牛乳,好有驚喜同埋味道好夾個餡!糯米池(大甲芋泥、榛子脆脆、草莓脆脆、檸檬脆脆、薄荷朱古力)糯米池整體都係大大粒而且皮一D都唔厚,餡料豐滿加埋煙戳既外皮,食落好出色而且層次感十足,榛子同埋薄荷朱古力都大推!!開心果脆糖最後臨埋單見到呢個脆糖,心諗應該都好食啦,點知開左2分鐘內就食哂!! 因為開心果味好濃郁而且脆糖完全唔係死甜,淡淡既清甜味就加上脆秒口感,呢個配搭真係冇得

QQ球(抹茶紅豆、薄荷朱古力、牛乳)

開心果脆糖

最後臨埋單見到呢個脆糖,心諗應該都好食啦,點知開左2分鐘內就食哂!! 因為開心果味好濃郁而且脆糖完全唔係死甜,淡淡既清甜味就加上脆秒口感,呢個配搭真係冇得輸!

2024-11-07 82 views
受女兒的同學媽咪邀請去佢屋企玩,一於買啲嘢食開心Share! 第一時間想起《Fresh Fresh Bakery簡品堂》,因為有小朋友最喜歡的「QQ球」和「糯米糍」,這兩款都是我心目中的必買之選!先選購QQ球,其實咁多款口味,真係選擇困難,最後我選了大熱的開心果、薄荷朱古力、朱古力、牛乳和BBQ辣肉鬆口味,正!而這裏的糯米糍,真正的皮薄餡多,所以買了開心果、薄荷朱古力、芋泥、檸檬脆脆及阿華田味,小朋友一定搶住食!除了迎合小朋友,我還買了開心果脆糖及曲奇禮盒給同學仔媽咪,這兩個禮盒無論送禮定自己食都係一個唔錯嘅選擇!

而這裏的糯米糍,真正的皮薄餡多,所以買了
這間麵包店位於人來人往的旺角東站🚇初開業時已憑色彩繽紛的麻糬QQ球引起熱話,至今依然大排長龍👯‍♀️難得這天經過時人龍未算長,當然要把握機會,品嘗這些風靡一時的麻糬球😃———————————————————————麻糬球因應不同口味而分為兩個價位✌🏻分別是$9一粒/$48六粒,以及$7一粒/$36六粒。簡品堂的麻糬QQ球與坊間的麻糬波波不同,質感上並非常見的外脆內軟🤔而是偏向像麵包般的軟熟口感🍞再搭以煙韌的麻糬作內餡🤗size上亦較為大,但其實QQ球內部大部分都是空氣💨飽足感並非如想像中那麼豐富😅表面撒滿開心果碎💚十分香脆,包身雖然是綠色但未覺有開心果味🤨令整體開心果味未算濃厚🧐表面有一層牛乳coating🐄奶香濃厚但同時頗甜😵‍💫光看外表以為是脆皮質地但實際並不脆口😅而包身本體只是原味麻糬球,與牛乳無關🤨整體來說味道非常普通🤏🏻不知是什麼原因會被選為「店長推介」🤷🏻‍♂️紫色的包身有淡淡紫薯香味💟當中還混合了番薯粒增添風味,但奇怪的是這些番薯粒竟是黃心番薯而非紫薯🍠成件事略嫌格格不入😂另外脆皮口感特別,令麻糬球多了一道菠蘿包的影子🌞Oreo 餅碎份量十足🍪口感鬆脆,而包身朱古力味亦夠香濃
———————————————————————

北海道牛乳麻糬QQ

朱古力Oreo  QQ

Oreo 餅碎份量十足🍪口感鬆脆,而包身朱古力味亦夠香濃🍫喜歡Oreo 甜品的就不能錯過👍🏻
芝士QQ

從外表來看芝士粒粒充斥着整個麻糬球🧀但實際上芝士味非常之淡😮‍💨如閉起雙眼來吃的話幾乎不會發覺有芝士的存在🥱
紫菜肉鬆麻糬QQ

肉鬆份量非常多😇鹹甜混雜,而且烘得十分乾身🔥配合芝麻的香脆,令整體口感非常豐富💥唯紫菜比例上偏少,令紫菜味未夠突出🤏🏻
綠色紅豆QQ

綠茶味十分明顯🌱香濃得來非常清新,紅豆亦甜度適中🫘在這次眾多口味中最為出色👏🏻
———————————————————————
簡品堂的麻糬QQ球雖然味道上來說大都只是不過不失🤙🏻但勝在口味包羅萬有,創新獨特,若然不用等候太久的話都可以一試😄
綠色紅豆QQ
2024-11-01 91 views
最近開心果大熱,星期五收工見到呢間喺火車站入邊嘅麵包舖堆滿人,唔執輸咪去睇吓先。有新出嘅糯米糍同埋麻糬,都有開心果味,冇猶豫,即刻入手🤩🤩要咗幾粒糯米糍,有開心果、薄荷朱古力、芋泥、士多啤梨🍓同埋阿華田!$12一粒, $38有四粒,全部都脹卜卜勁足料,糯米皮超軟熟,子碩試左粒士多啤梨🍓食吾停口🫶🏻🫶🏻麻糬都超多口味,我一樣都係試左有大熱嘅開心果味!仲有薄荷朱古力、牛奶🥛同埋香辣肉鬆味!$9一粒, $48有六粒。好足料好好食,最欣賞係香辣肉鬆,啲肉鬆多到跌出嚟!重視咗開心果脆糖同埋曲奇禮盒,開心果脆糖鬆脆唔黐牙,唔算好甜,唔覺意會不停食😂食得過🥰
有新出嘅糯米糍同埋麻糬,都有開心果味,冇猶豫,即刻入手🤩🤩

• 開心果麻薯
2024-11-01 130 views
難得今日經過旺角東地鐵站,梗係要買返人氣超高嘅fresh fresh!知道最出名嘅就係QQ球同埋糯米糍,我收工之後大概6:45去到,竟然唔使排隊,所以兩樣嘢我都即刻入走咗,唔使排隊就有得食到心頭好,真係勁開心。鍾意呢度嘅糯米糍好Q好軟,而且餡料好多。QQ球就唔使多講啦,無論邊隻味都一樣咁好味。當我正同朋友講話今日咁好彩唔使排隊,朋友竟然同我講話叫我幫佢買多一盒曲奇禮盒,因為佢話佢屋企小朋友最鍾意食,尤其係可以揀雜錦款,樣樣都可以有幾塊,真係好抵食,加埋呢種曲奇係佢鍾意嘅脆口嗰隻曲奇,所以我又買多一盒。 都要讚吓呢度嘅店員超友善,仲同我推介佢哋最新推出嘅開心果脆糖,結果真係幾好食,唔會太甜,但係有好多開心果,真係勁多料。

今日去咗Freshfresh Bakery,買咗六個麻糬波波,$36,價錢算係合理。三個芝士味,兩個摩卡咖啡,仲有一個紫薯番薯芝士味雖然唔太突出,但入面有啲芝士粒,咬落去有啲驚喜,呢點值得讚🧀 摩卡咖啡味就似朱古力多啲,唔過唔失,但都幾香濃,可能會吸引鍾意朱古力嘅朋友☕️🍫 至於紫薯番薯,味道中規中矩,唔會太驚喜,但下次可能會試下其他口味🧐呢間店嘅麻糬波波整體嚟講都係一個唔錯嘅選擇,特別係對於想試新口味嘅人嚟講。雖然芝士味唔係好突出,但佢嘅質感同埋入面嘅芝士粒值得加分。摩卡咖啡味雖然似朱古力多啲,但呢個味道其實都幾討好,特別係對於鍾意甜品嘅人嚟講。紫薯番薯就比較普通,但有時候普通嘅味道都係一種安全感

2024-11-01
Type of Meal
Tea
  • 芝士QQ
  • 摩卡咖啡QQ
  • 紫薯番薯QQ
2024-10-17 192 views
放假帶姨甥出去踩單車放風箏!🪁出發前帶佢去Fresh Fresh 買定D包包!舖頭嘅麵包種類真係好多! 而且顏色豐富!🤩揀咗佢哋嘅特色麻糬QQ!($8️⃣粒)🩷開心果🧡薄荷朱古力💛牛乳💚紫菜肉鬆🩵脆皮紫薯💙脆皮黑芝麻💜朱古力Oreo價錢唔貴! 所以7隻口味通通要晒!!😗😗再揀幾款嘅糯米糍同埋開心果脆糖就出發🚲🚲經過一個下午..麻糬QQ差唔多食晒! 😂😂佢推介紫薯! 薄荷朱古力! 朱古力Oreo!糯米糍佢就最鍾意芒果味話入面果肉好甜啵!👍🏻👍🏻盒脆糖就留左俾佢返學校同學分享💛💛💛
放假帶姨甥出去踩單車放風箏!🪁
出發前帶佢去Fresh Fresh 買定D包包!
舖頭嘅麵包種類真係好多! 而且顏色豐富!🤩

揀咗佢哋嘅特色麻糬QQ!($8️⃣粒)
🩷開心果
💜朱古力Oreo

價錢唔貴! 所以7隻口味通通要晒!!😗😗
再揀幾款嘅糯米糍同埋開心果脆糖就出發🚲🚲
經過一個下午..麻糬QQ差唔多食晒! 😂😂
佢推介紫薯! 薄荷朱古力! 朱古力Oreo!
糯米糍佢就最鍾意芒果味話入面果肉好甜啵!👍🏻👍🏻
盒脆糖就留左俾佢返學校同學分享💛💛💛