2024-03-09 1253 views
我黎過2次,一次等左一陣,放棄了,一次,原來例休日。今次辛勞工作宁,想獎勵下自己,就一條冷黎食個麵。本來想食個限定丸京拉麵,但係我又驚食唔到餃子,餃子狂迷嘅我決定食個極上拉麵自,為嘅係食到餃子而又唔會過飽嘛!一黎到係餃子,本來想等,但係真係要等十分鐘左右,真係太肚餓了等唔切了,食左2件,個麵先到。個餃子皮夠薄,其實都似係超巿買到嘅日本餃子,水平不錯。煎得夠脆夠香,肉菜同皮比例很好,食到晒咁多嘢味道,誰也無搶誰嘅味!主角出場,個麵質感係爽硬嘅,啱我口味,湯底我要了濃湯,所以一路飲湯,係好厚實,但不口渴,當然拉麵店做得住肯定無味精,濃得黎唔太咸,總體個叉燒薄左少少,不過掛湯後同夠林入口即溶,都滿足嘅。整體啱我口味,難怪長期排隊。我會再來的。我會再來的。
我黎過2次,一次等左一陣,放棄了,一次,原來例休日。
今次辛勞工作宁,想獎勵下自己,就一條冷黎食個麵。
整體啱我口味,難怪長期排隊。我會再來的。
我會再來的。