2015-08-21 649 views
呢兩日天氣熱到爆炸,曬得太轟烈,天天係街上見人食雪糕,攪到我都日日食四五個雪糕先肯罷休,一天唔食凍ya基本上係唔得,今年真係每天都食雪糕甜品,無論中午飯,晚餐定宵夜都好,餐餐食唔停,真係唔太夠膽上磅,哈哈!唯一辦法係開心分享,咁先可以有配額繼續狂食唔肥,又可一試試多款,滿足到多個願望🐱先前黎呢度,覺得環境幾靚,而且有兩層,即使幾多人都唔洗點等位,啱曬無咩耐性既我呀!佛諾蒙精選88見到餐牌呢個精選唔錯,一次過可以滿足我貪心既幾個願望,有朱古力心太軟,有雪糕又有窩夫仲有焦糖香蕉,食完一定飽啦!因為今晚我又甜品當飯食喇!又是我最愛的環節,切開心太軟,欣賞著中間的流心,旦糕層是薄身的,但不甜膩,而外部亦是脆脆的,焗到啱啱好,流心很是澎湃,朱古力醬幾濃滑,喜歡那有少少苦的朱味,非甜到漏的牛奶朱古力那麼悶人。浸過焦糖的香蕉,份量適中,兩塊份量剛好,吃後沒有過份甜濟!自選雪糕簡了綠茶味,雪糕不易溶,口感幾滑,家人很喜歡。來了的窩夫是原味,有些少牛油香,質地確實超香脆,哈哈,做得好出色呀,喜出望外的一道!芒果拿破崙49黎到既拿破崙都幾靚仔,呢間餐廳果然係好注重擺盤既美學,酥皮好香口,有千層酥的味道,一

佛諾蒙精選88

味,雪糕不易溶,口感幾滑,家人很喜歡。

芒果拿破崙49
黎到既拿破崙都幾靚仔,呢間餐廳果然係好注重擺盤既美學,酥皮好香口,有千層酥的味道,一層一層咁,每層都焗得好香口,不會很油。夾在中間的芒果黃又甜,加上忌廉挺香滑的!但如果是用吉士醬就會更好啦!

布朗尼朱古力旦糕38
擺盤很美麗,脆面的朱古力外層,少少硬身而又結實的旦糕質地,帶點煙un的口感,朱古力旦糕間有合桃,朱古力味甜得來口感扎實,丰富的內涵,像我這朱古力迷一定喜歡!旦糕size精緻的切好細細粒,是一啖一口既size,伴碟有小巧的蝴蝶酥,可愛而香脆!

綠茶火焰冰花62
賣相好靚呀,真係映相映到我傻, 女仔都係貪靚,繼而想食。綠茶控今日暫不吃抹茶心太軟,攪攪新意思,見到有綠茶冰食,即時心花怒放!

火焰顧名思義就係用火槍燒了一下面層的手打旦白,最頂層插上了一個小小的蝴蝶酥,酥應該是自家製的,挺是香口!用上一些水果點綴,就更顯漂亮!微甜的旦白口感柔軟輕盈,配上底層綠茶味的綿綿冰部分,撈一起吃很匹配,而冰花抹茶味不俗,很冰涼潤喉!稍溶後吃也不錯,茶味香呀!

呢度既心太軟真係太得,心太軟迷火速一試傾心……
2015-08-21
$119 (Dinner)
  • 窩夫
  • 心太軟