話說本人好鍾意食芝士蛋糕,但要搵到好味而又唔太貴嘅芝士蛋糕唔係咁容易😔但係,最近我發現咗新大陸!🤩🤩🤩星期六去同事屯門屋企玩,晏晝喺雅都GoGo Mall食嘢,臨走嗰陣見到有間新開嘅芝士蛋糕專門店,個名又幾特別喎,叫YuMo Cheese,好日式嘅感覺,望落啲蛋糕都幾吸引,就買幾件上去晏啲做下午茶😎😎😎我揀咗朱古力芝士蛋糕,其他人分別揀咗原味烤芝士蛋糕、北海道雙層芝士蛋糕同埋草莓抹茶芝士蛋糕,1人1款咁可以試唔同味道🥳🥳🥳下午茶時間終於來臨,一打開,每件蛋糕都獨立用個扇形紙盒裝住,方便拎起嚟食,抵讚!而每件蛋糕都比連鎖店嗰啲厚身,抵食!至於味道方面,朱古力芝士蛋糕:朱古力香濃又唔太甜,十分滑溜,好好食!原味烤芝士蛋糕:實的的,綿滑中滲出好清新嘅檸檬味,食多幾件都唔驚漏!北海道雙層芝士蛋糕:口感比較鬆軟,芝士味非常突出,只係略嫌融得比較快,建議喺雪櫃拎出嚟之後要快啲食🙈🙈草莓抹茶芝士蛋糕:賣相紅紅綠綠好靚,中間層抹茶奶凍好香好滑,少少苦,茶味香濃,加埋啲新鮮草莓,好夾!今次一次過試足4款高質芝士蛋糕真係好難得好滿足,下次要再試埋其他!😋😋😋

但係,最近我發現咗新大陸!🤩🤩🤩

至於味道方面,

朱古力芝士蛋糕:朱古力香濃又唔太甜,十分滑溜,好好食!

2021-05-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Tea)