2021-09-17
一貫好味😋牛角成日大排長龍一定有原因嘅~就係因為太好食啦!今次午餐食咗$308/Level2 (早割)職員會預先安排頭盤 有齊雞、豬、牛,但我覺得雞肉唔好食所以我每次都會叫佢唔要雞肉。燒肉一貫嘅好食,雖然係level 2,但係牛肉質素都唔差,牛肩用牛味香,食落唔會太難咬。印象之前係冇肥牛呢個選項,近來新增咗。點解我會咁肯定呢,因為肥牛太多油份好搶火,搞到啲火燒到好高嚇死我,之前都冇呢個經驗,所以肥牛應該係新增㗎🙈由於肥牛好多油份所以燒出嚟真係好好食!雞爽肉,雖然唔知係邊個部份但真係好香口,好爽,食落好好味口感都好特別!牛舌燒到少少脆少少焦,加少少醬汁好好食。嚟到呢度梗係唔少得牛角飯,由於太鍾意食紫菜,我只係落一啖飯加一大碗紫菜,配上香濃燒汁、香蔥,成日都想嚟食~去到雪糕方面,有伯爵茶味、牛奶味、芝士蛋糕味,個人覺得得伯爵茶好味🙈🙈其他一般,試一啖就可以。印象中尖沙咀分店有更加多款式嘅雪糕,亦都有無糖雪糕~大家可以試吓