2011-04-10
香港人帶路下,西班牙人,法國人同埋美國人,一齊黎到呢間意大利餐廳,未食都覺得好國際化 haha因餐廳地方較少,唔 book 位真係有排等,小弟 book 左位但臨時要加人,職員都盡力配合西班牙同學覺得面包好食,問侍應再加,好快就黎多左兩籃Sirloin Steak 就食過喇,今次女朋友叫 tenderloin,小弟就叫 grilled baby lamb chop賣相唔錯,而且未食就已經聞到羊肉既香味同埋 mint 既味道 (女朋友唔中意食羊,覺得好臭 唔識欣賞!)lamb chop 好多肉汁,薄薄既肥肉配襯下好甘香 唔似有 d 餐廳咁,成舊 lamb 乜肉都食唔到試埋 tenderloin 更加冇得彈,有入口即溶既感覺,冇筋外皮燒到有少少焦香,而肉既熟成度 keep 住 medium rare,一流享受 唯獨係唔少 openrice 朋友都有提及既果位女經理… 個樣真係唔多友善佢今晚冇咩點 serve 我地呢枱所以冇咩評語俾到anyway, 呢間係少數能夠長期贏得我歡心既餐廳
西班牙同學覺得面包好食,問侍應再加,好快就黎多左兩籃
lamb chop 好多肉汁,薄薄既肥肉配襯下好甘香
唔似有 d 餐廳咁,成舊 lamb 乜肉都食唔到
佢今晚冇咩點 serve 我地呢枱所以冇咩評語俾到
anyway, 呢間係少數能夠長期贏得我歡心既餐廳
View previous comments ()