2015-11-26 2308 views
最近有開cafe嘅念頭,但慢慢籌劃先發現原來一啲都唔容易。店主係新聞人,一睇就知係好醒好有個性嘅人。飲食都係一種創作、一種表達,非常欣賞店主喺店內勇於表現自己嘅立場,真正關心香港嘅良心小店。呢個薯皮係必點嘅,薯皮脆而不乾,有三款唔同餡料,分別係蛋沙律、吞拿魚同火腿,款款都好濃郁,好香洋蔥甜味,超級好食第一次點呢個辣肉腸粟米片,估唔到係分開上,變相好似有兩道小食咁。記得上次點咗個辣汁粟米片,就淨係得個dipping sauce(個汁都好好味), 呢個只係貴幾蚊,啲腸份量又足,抵食好多。個辣汁好好味,微辣濃茄香草味,好味到想叫個「靚仔」嚟撈汁羊架,呢個應該算係佢嘅招牌菜,好多人點安格斯牛扒,份量真係十足十店員服務態度真係超好,好有禮貌好有熱誠好細心店主係咖啡書法家應該睇過舊圖都知,感激他總是靜靜地為我們的「人間」美好回憶錦上添花記於2015區選連根拔起後
薯皮
辣肉腸粟米片
羊架
羊架,呢個應該算係佢嘅招牌菜,好多人點
安格斯牛扒
安格斯牛扒,份量真係十足十
店員服務態度真係超好,好有禮貌好有熱誠好細心

記於2015區選連根拔起後
2015-11-25
$140 (Dinner)
薯皮
辣肉腸粟米片