又到Happy Friday~ 今個 Friday Night 真滿足同朋友去圓方睇場七點半~ 睇完就行去堂記吃燒鴨腸~ 正! 不過唔夠過癮, 想去啤啤佢, 朋友再帶左我地黎呢間串燒店,夜晚11點幾, 真係好多人...店員問我地想唔想坐樓上VIP房, 不過老公想睇住架車, 所以我地決定坐樓下, 等左15分鐘, 見到職員左拼右拼, 終於搭到張台俾我地啦~ 超窩心樣樣都十幾蚊串, 我地瘋狂地叫左好多野吃!! 真係多到數唔曬, 最正果幾樣有:肉類,燒牛舌 --> 真係肥大肉厚, 唔干身, 好香燒豬頸肉 --> 豬頸肉好甘香, "yip" 得好入味 燒羊架 --> 最正係個薄荷醬&介辣醬, 襯得一絕! 燒牛仔骨 --> 20蚊3塊?!?! 真係懷疑老闆計錯數...佳寶買生既都冇咁平喎 而且都yip" 得好夠味, 唔錯! 海鮮類,燒多春魚 --> 卜卜翠, D春又香又硬身, 條魚既皮又唔會"窿", C父果然高手藝!燒海蝦 --> 蝦殼上好多香料, 第一啖感覺上咸左d, 但係襯落蝦肉喥就岩岩好, 所以吃呢味餸, 一家要用口咬, 唔好用手滅~ 蝦肉都好

同朋友去圓方睇場七點半~ 睇完就行去堂記吃燒鴨腸~ 正!

不過唔夠過癮, 想去啤啤佢, 朋友再帶左我地黎呢間串燒店,

最正果幾樣有:
肉類,
燒牛舌 --> 真係肥大肉厚, 唔干身, 好香

燒豬頸肉 --> 豬頸肉好甘香, "yip" 得好入味

燒羊架 --> 最正係個薄荷醬&介辣醬, 襯得一絕!

而且都yip" 得好夠味, 唔錯!

海鮮類,

燒海蝦 --> 蝦殼上好多香料, 第一啖感覺上咸左d, 但係襯落蝦肉喥就岩岩好, 所以吃呢味餸, 一家要用口咬, 唔好用手滅~ 蝦肉都好夠新鮮, 一d都唔"霉"

冷盤類,
泡椒雞翼 --> 又大隻, 又夠辣, 雖然朋友仔吃唔到, 不過我同老公就encore 左二輪

店長推介,
鵝肝多士 --> 舊鵝肝比想像中大件, 襯埋件多士都幾香!!

一路吃串燒, 一路飲啤酒, 人生一大樂事也~
係張台唔多大, 搞到d野食擺唔曬, (哈哈, 可能係我地瘋狂落order之過啦
店員見我地堆到成張台都係食物, 可能驚d食物會攤凍啦, 好明顯出食物既"咇"慢左落黎,
最搞笑係老公要開車, 見到啤酒唔飲得...係眼望望之際, 隔離台個哥哥仔靜雞雞請佢飲左罐"私伙"既不含酒精啤酒
真係開心死佢啦~
成個場d氣氛都好正! 見d店員同食客都打成一片, 聽聞好多都係熟客仔! 下次黎一定要訂定台先得!!

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Last Night Supper)
  • 燒牛舌
  • 燒羊架