2017-12-10 4768 views
食辣真係食開有條癮,上個週日行完山去食川菜,今日又想去辣一下,係中環gym完就去西環食午飯。朋友之前係尖咀食過佢地同集團嘅另一間店唔錯,就試埋呢間。店內中國風的裝修,但係放嘻哈音樂,感覺很入流。Panda 好可愛,仲有咁多圍裙借俾人打邊爐,仲有不同人物角色扮演,很有趣。餐具對食物質素都可以好影響,咁cute嘅panda都會食得開心D。香滷豬尾巴 ($58)係香港好少見,豬尾帶麻辣香,有多膠質,加少少香料分就更香。午市套餐都幾抵食$48-58,酸豆角炒碎 ($48)豆角口感爽脆,小小酸味加辣味,加炒肉碎很好下飯。哥樂山辣子雞($138)雞炸得很香口,味道算是中辣,雖然小塊雞肉,但係超惹味。雞肉份量算不少,沒有整盤都是辣椒。江北沸騰脆鱔片 ($198)魚改左微辣,所以麻味比較多,鳝魚切成薄片,肉質滑嫩肥美,慢慢在口中融化,令人很滿足。仲有豆芽、生菜和蒿芛係入面,很健康喔,也不會太辣而吃不到。嘴巴食到中段已經好麻,完全感覺得到這一餐很有風味又地道的中國菜。set lunch加$8純椰青水。

哥樂山辣子雞($138)

江北沸騰脆鱔片 ($198)

set lunch加$8純椰青水。
$250 (Lunch)
  • 酸豆角炒碎
  • 香滷豬尾巴