2023-08-22 55 views
泰豬鍋好特別,可以先叫個燒肉拼盤烤肉🍗🍗然後自家製的鍋湯底六揀二:小火山牛骨船湯、豬骨湯、香茅椰汁雞湯、冬陰功、新鮮椰青雞湯冬陰功、蔬菜清湯配上海鮮、手打丸、粉麵等打bino🍲另外仲有熟食炸物同甜點🍨揀唔怕選擇少!🔶冬陰功湯有2隻辣椒🌶🌶,但其實唔辣反而酸酸甜甜,好易入口🔶香茅椰汁雞湯帶酸味的椰雞湯愈飲愈喜歡😍而且味清甜,不怕蓋過所有食材推薦大家烤肉前先裝半碗湯飲!❤️🔶美國手切穀飼封門柳、美國安格斯下肩胛翼板肉油花不多但絕對不會乾柴封門柳肉味濃,好食!❤️而且厚薄剛剛好不會薄到沒有口感🔶波蘭A 級無骨豬腩、伊比利黑毛豬梅花肉無骨豬腩自然多脂肪但沒想到食落都帶豬味黑毛豬梅花肉更加完勝坊間的烤豬肉有油香,豬肉味濃而不油膩正!😍🔶竹笙蝦滑把蝦滑包進竹笙內竹笙吸滿湯汁有口感又有啖啖蝦肉好特別!😍🔶手打流心金沙墨魚丸真係有咸蛋黃味而且做到流心效果加上墨魚就既有味道又有嚼口!🔶菠蘿沙冰、菠蘿冰酒特飲大大杯,對得起價錢而且不會有假香精味冰酒特飲係清新薄身的酒,好易入口而且杯子有一塊菠蘿裝飾,打卡一流!📸🔷環境植物裝飾和店員穿上花樣T shirt超有東南亞感覺!Live band駐場更令餐廳非常熱鬧 (
泰豬鍋好特別,可以先叫個燒肉拼盤烤肉🍗🍗
配上海鮮、手打丸、粉麵等打bino🍲

另外仲有熟食炸物同甜點🍨揀
唔怕選擇少!

🔶冬陰功湯有2隻辣椒🌶🌶,但其實唔辣
反而酸酸甜甜,好易入口

🔶香茅椰汁雞湯
帶酸味的椰雞湯
愈飲愈喜歡😍
而且味清甜,不怕蓋過所有食材
推薦大家烤肉前先裝半碗湯飲!❤️

🔶美國手切穀飼封門柳、美國安格斯下肩胛翼板肉
油花不多但絕對不會乾柴
封門柳肉味濃,好食!❤️
而且厚薄剛剛好
不會薄到沒有口感

🔶波蘭A 級無骨豬腩、伊比利黑毛豬梅花肉
無骨豬腩自然多脂肪
但沒想到食落都帶豬味
黑毛豬梅花肉更加完勝坊間的烤豬肉
有油香,豬肉味濃而不油膩
正!😍

好特別!😍

🔶手打流心金沙墨魚丸
真係有咸蛋黃味
而且做到流心效果
加上墨魚就既有味道又有嚼口!

🔶菠蘿沙冰、菠蘿冰酒特飲
大大杯,對得起價錢
而且不會有假香精味
冰酒特飲係清新薄身的酒,好易入口
而且杯子有一塊菠蘿裝飾,打卡一流!📸

🔷環境
植物裝飾和店員穿上花樣T shirt
超有東南亞感覺!
Live band駐場更令餐廳非常熱鬧 (有樂手現場表現色士風好有驚喜!)
座位乾淨寬敞,沒有油煙

🔷有個每位$388的二人餐幾抵食
唔想用腦就直接叫套餐
如果想試多些小菜款就散叫

🔖記得bookmark&❤️我哋HkFoodMark啦!
  • 美國安格斯牛肉及豬肉拼盤