2016-02-05
閒日約去呢間餐廳食三汁燜鍋。感覺好得意。外牆用清朝皇帝的漫畫。我地就問侍應有咩魚係少骨,他就好有禮貌同我講鯰魚同魽魚係少骨;佢亦推介一個年年有餘燜鍋,個鍋有好多材料有蝦、鯰魚、墨魚仔同雞翼,而選擇左咸鮮味來作醬汁。之後(前後都洗5分鐘)另一個侍應就拎取材料同醬汁出嚟在我地面即席整。先放好蔬菜,然後放肉類;最後就灑糊椒粒,最後蓋好。侍應無離開過,好似睇最好時機放醬汁同撈混;由此可見,呢間餐廳的職員好專業。我地開始先食D鯰魚、好滑而且無骨、仲要好有魚味、好juicy;掂呀!蝦就反而失失色左少少,原因蝦無咩蝦味;墨魚都好滑;本人覺得呢間餐廳的魚係值得推薦! 呢個鍋可以加1 蚊加邊料,我地叫左肥牛;肥牛太瘦,無咩牛味。而個咸鮮夾到D材料,尤其係魚;佢可以調到海鮮的鮮味。之後4 個人都覺唔夠喉,再點左D打邊爐的材料,侍應就即刻幫我地加水。叫左凍豆腐、墨魚丸、牛肉;我點都特別讚凍豆腐;好有大豆味!所以一定要叫。本人推介此店的食物:凍豆腐
本人推介此店的食物:凍豆腐
Other Info. :
我覺得呢間餐廳的食物係新鮮材料。