2020-10-08
今日同朋友去了位於[大埔懷仁街43號泰和樓地舖]嘅一間靚靚餐廳打卡,「Dionysus」裝修十分優雅, 擺設亦十分別緻, 以古典風格為主題。 Lunch Set Dinner 由$ 88至$138,套餐包括有沙律或餐湯、主菜、餐飲和甜品,非常豐富! 《南瓜湯》, 味道清甜,香味濃郁,色澤金黃, 口感好滑,好creamy。《煙三文魚雜菜沙律》, 沙律新鮮,配上味道酸酸甜甜嘅醬汁,開胃至極,yummy ! 《烤紐西蘭特級羊西冷配煙肉焗薯》, 擺盤美麗, 羊扒不羶,肉質嫩滑, 非常好食, 配上青豆和焗薯蓉, 整個配搭好合襯 ! 《香煎美國牛腹排拌法式牛油薯仔》,我揀咗七成熟, 時間控制得剛剛好, 牛味香濃,肉質軟淋, 仲好Juicy, 掂! 👍👍👍最後飲番杯餐茶,食番件甜品,慢慢個享受一個下午。
最後飲番杯餐茶,食番件甜品,慢慢個享受一個下午。