2015-03-11 268 views
因為工作關係同同事去左元朗做野,搞店啲手尾就開始係OPENRICE搵野食,之後發現有間食漢堡包嘅地方係附近。所以我同同事一放工就即刻過去。一去到間野由於太肚餓了,我叫左芝士炸雞,煙鴨胸火腿飯,芝士肉醬薯條,羊肉漢堡同西冷牛肉漢堡。點知由啲野食上台果一刻我地先知道中左伏。。。首先第一碟上嘅係芝士炸雞,啲炸雞肉超多粉又肥,而且啲芝士完全係裝飾,炸雞肉完全無芝士味。之後芝士肉醬薯條,啲薯條同醬完全係痴埋一齊好似一個波咁,極難拎出黎食。跟住就係呢度既手打漢堡包,牛肉漢堡方面,肉嘅份量非常足,但係表層比較乾身,不過味道就還好。羊肉漢堡方面,絕對今餐唯一滿意的野食,羊肉唔會有筋,唔會太蘇,味道比一般嘅漢堡好食好多。最後煙鴨胸火腿飯感覺就好似中午LUNCH果啲碟頭飯咁,味道無特別,仲有啲凍凍地。但總括來講,佢啲手打漢堡都值得一試,如果諗唔到食咩又唔怕伏,可以去下。
2015-02-18
$100 (Dinner)