背景: 於7月8日睇過生果日報飲食版嘅報導, 介紹這一間倉店, 好奇心驅使下, 和朋友一同前往食店位於皇后街, 各位唔好攪錯係上環文娛中心嘅熟食中心, 因為我之前去咗果度, 搵到個舖, 但係又搵唔到目標食店, 原來係攪錯咗, 個皇后街熟食中心, 係位於帝后華庭後面, 該熟食中心,除咗有呢間食店外, 仲有泰國/越南, 潮州等等, 口味大眾化轉回正題, 生果日報係散叫, 但係衡量過價錢後, 覺得叫餐抵d夜晚套餐主要係: samosa( 雜菜咖哩角), 雜菜, 白飯/ 薄餅(印式), 再配以魚/ 蝦/ 羊/ 雞/ 雜菜, 飲品(可以轉飲咖啡或茶)講番d 食物, 由於我唔係食過好多印度菜, 所以認識唔深, samosa雜菜咖哩角 ~~ 附以綠色醬汁, 內裡係雜菜為主, 炸得香口, 但唔油膩, 睇番裝住samosa 嘅紙托, 唔見油漬, 呢間食店嘅紙托, 唔係用牛油紙, 係用壓花紙, 難得, 呢個套餐, 係包一隻雜菜 ~~ 多片生菜, 兩片青瓜, 一片蕃茄雜菜 ~~ 係辣, 內有紅蘿蔔粒, 粟米粒, 青豆, 睇落係超巿一包包嘅材料, 薄餅(印式) ~~ 呢種印式薄餅, 其實同pizza 嘅批底

講番d 食物, 由於我唔係食過好多印度菜, 所以認識唔深,

雜菜 ~~ 多片生菜, 兩片青瓜, 一片蕃茄

薄餅(印式) ~~ 呢種印式薄餅, 其實同pizza 嘅批底, 同馬拉式唔同, 咬落好有口感, 用嚟夾咖喱食好正!!

今次咖喱, 分別叫咗羊肉同埋魚, 雖然係叫埋同一種辣, 但係明顯兩個盤內嘅咖喱係唔同顏色

個汁有好濃烈嘅咖喱味, 同一般日式咖喱唔同, 日式係傾向甜底, 無論點辣都好, 都唔夠呢個中辣勁, 灣仔鵝頸橋有一間又係以食咖喱羊為主嘅食店, 但係呢度嘅咖喱, 香料味較重, 比較實

羊肉係淋, 魚係一般雪魚柳,

另外, 店主為我哋提供咗一細碟紅色醬汁, 同埋d 薄餅一齊食, 正

後記, 同店主講開, 點解呢個時間咁少人嚟(是晚得番我同朋友甲), 佢話今晚係星期三, 出街食飯嘅人少, 中午, 五,六, 日夜晚, 會熱熱鬧d,

同場有其他不同地方嘅菜式, 下次再去發掘新大陸!!!
samosa, 附上綠色醬汁
套餐1: 馬沙拉羊肉
套餐2: 馬沙拉燴魚
食事後咖啡
食事後奶茶
額外送嘅紅色汁, 用嚟同薄餅一齊食
2009-07-08
$70 (Dinner)
samosa, 附上綠色醬汁
套餐1: 馬沙拉羊肉