2019-08-19
住係荃灣既朋友對呢間冰室一D都唔會陌生🤨 門口好大隻字寫住樓下冰室🍅一入到門口 待應就好熱情咁問你:「幾多位 埋便卡位啊!」 呢種感覺好傳統冰室既感覺!呢度既招牌係Tomato 咁一定要叫嚟食下!呢個係一個set 《特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋》仲可以自選一款小食!我就叫左一隻(招牌瑞士雞髀)個價錢好合理 都係$50!番茄湯係勁勁勁濃郁 炒蛋好滑好香隻招牌瑞士雞髀好入味 而且肉質好嫩口平時好少會叫小食 但見佢係冰室 好想試下佢既唔同小食 分別叫咗 《焗芝士西蘭花🥦$36》味道較重味 外層好香既芝士 而底層有少少粟米湯既味道 整體不錯《炸薯角🥔 $28》以為會係普通既薯角 但佢既外皮好香!有一種食完好想再食既感覺!完全停唔到口😭就算好熱氣 都仲好想食!🥴《麻辣脆雞粒🍗$38》呢個脆粒同上圖一樣都係食到停唔到 唔係真係好辣 只係外皮有辣粉 但好香口 好食過KFC既雞粒 入面既雞肉仲好有。唔會乾爭爭😋最後大胃王既我 點都一定要叫個飯 一向好鐘意食咖哩飯既我就叫咗 《金牌咖哩牛腩》呢個咖哩可以有豬牛雞選擇! 份量係好大份 牛腩唔會痴牙 好𣺉 值得一讚!咖哩加入椰漿所以好香😚餐飲方面 我地兩個都
隻招牌瑞士雞髀好入味 而且肉質好嫩口
最後大胃王既我 點都一定要叫個飯 一向好鐘意食咖哩飯既我就叫咗 《金牌咖哩牛腩》呢個咖哩可以有豬牛雞選擇! 份量係好大份 牛腩唔會痴牙 好𣺉 值得一讚!咖哩加入椰漿所以好香😚 餐飲方面 我地兩個都係華田迷 一見到餐牌上面有《華田脆脆 $22)立即一人一杯 係勁童年回憶feel😳味道唔會好甜 岩岩好 而脆脆係口入面既感覺好可愛😂一定要飲! 我地兩個人食到抱住個肚走 都係二百幾 呢間冰室勁高性價比
店上既餐牌✅