2020-11-12
一間好適合同閨蜜去既cafe👭天花板、牆身都掛滿🌸🌺🌷🌼🌿仼何一個角落都係打卡點!! 有圖有真相,真係張張相都影到花,食物既擺盤都有😍愛花之人一定要黎依間cafe打卡,你會就好似置身係一個花花世界入面😎White Hse Cookie Cup $58食得又玩得既飲品,真心影左勁多相先捨得飲😍擺盤好有心思,花草圍住玻璃樽仔奶、曲奇杯,成功營造左一個好田園既感覺🤩 牛奶好香滑,重點係飲完牛奶,曲奇杯仲可以食嫁😊曲奇杯好香牛油味,內層既朱古力相對地甜,當甜品食認真唔錯!!蝶豆花綠茶 $45好靚既漸變色😍杯底係好靚既紫色,上面就係綠茶,真係好不情願攪勻佢😊飲落味道好清新,好喜歡依杯飲品一啲都唔甜,完全無添加糖漿😉有時外面啲野飲加既糖漿沉曬係底,一飲真係甜到想嘔😰但依杯蝶豆花綠茶我都係先飲杯底,完全唔甜👍白房子既飲品已經咁有睇頭,主菜又點會令你失望😊灰姑娘的南瓜車 $198本身睇menu既圖無諗過架南瓜車係咁巨型😂拎上台一刻我地表示大驚😱實在太靚啦...成架南瓜車都被紅玫瑰包圍住!! 零死角點影都勁靚😍原隻南瓜載住原汁原味既南瓜蓉忌廉野菌意粉,車頂仲有2隻芝士燒大蝦!! 依個組合簡直係賣飛佛😎香
White Hse Cookie Cup $58
蝶豆花綠茶 $45
白房子既飲品已經咁有睇頭,主菜又點會令你失望😊
灰姑娘的南瓜車 $198
本身睇menu既圖無諗過架南瓜車係咁巨型😂拎上台一刻我地表示大驚😱實在太靚啦...成架南瓜車都被紅玫瑰包圍住!! 零死角點影都勁靚😍原隻南瓜載住原汁原味既南瓜蓉忌廉野菌意粉,車頂仲有2隻芝士燒大蝦!! 依個組合簡直係賣飛佛😎香甜既南瓜蓉成功地令個意粉變得更creamy,但請放心,我食左一大半都唔覺得滯 (我仲要食曬2隻🦐) 半溶既芝士配搭好爽口既燒大蝦...朋友對蝦敏感無得食真係走寶啦😌
香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109
雖然無南瓜車配襯,但依個蝴蝶粉絕對無被比下去!! 蝴蝶粉好煙韌,口感同手工意粉好近似😍本身都好鐘意食拿破崙意粉,用茄汁做醬汁,酸甜又開胃😋加埋芝士碎同煙肉,真係好惹味‼️
整體黎講白房子既食物、飲品都睇得又食得😍環境都好舒服,啱晒同閨蜜邊食邊傾計,誠意介紹俾大家😊