2016-04-01 774 views
日前突然想食海南雞飯,之前有食柏檔 同 金雞,但同honey身在旺角,上openrice搵到呢間叫做新港既海南雞專門店,一於試試點左一個2人套餐$138 有1)半隻去骨海南雞 分數:(雞皮爽滑,雞肉嫩,去毛去得幾乾淨,好食!不過雞味唔算濃,同其他海南雞店差唔多)2)元蹄 分數:(一小碟,外皮甘香,入口即化,肉都好入味,讚)3)油菜 分數:(菜心,普通貨色)4)不含味精湯 分數:(ok,我見對面台客人飲完搵侍應refill)5)油飯兩碗 分數:(可選白飯/湯河,幾好,但有d柴魚碎太大粒)6)飲品兩杯 分數:(正常)醬汁方面,侍應遞來泰式辣醬(好味)同蔥油(ok),甜豉油(好味)在餐桌上要自己斟,要問先比多隻碟仔我裝,希望會改善係會再來食既!ps, 見到其他食客都帶左團購券,但我是食正價😧

點左一個2人套餐$138 有

1)半隻去骨海南雞 分數:

2)元蹄 分數:

(一小碟,外皮甘香,入口即化,肉都好入味,讚

3)油菜 分數:

(菜心,普通貨色)

4)不含味精湯 分數:

(ok,我見對面台客人飲完搵侍應refill

5)油飯兩碗 分數:

(可選白飯/湯河,幾好,但有d柴魚碎太大粒)

6)飲品兩杯 分數:
(正常)

係會再來食既!

ps, 見到其他食客都帶左團購券,但我是食正價😧
Type of Meal
Lunch