沒有準備的情況下在佐敦同老公搵嘢食,佢話不如打邊爐,行吓行吓見到間唔係好起眼嘅豬肚椰子雞,門口見到二人餐$388,不抱任何期望入咗去,叫咗一個二人餐,包括半隻豬肚雞窩,一份霜降肩胛肥牛,一煲煲仔飯(我選咗臘腸排骨飯),一份時令蔬菜。另外我再點咗一份即炸響鈴,一份脆肉鯇魚腩一份美國桶蠔,三支汽水。首先,要彈嘅就係冷氣唔夠,不過我向服務員表示之後,佢哋馬上將冷氣開大一啲,講到食物方面,套餐啲牛肉就真係一般般,而脆肉鯇真係普通貨色,唔脆嘅!之但係,佢個豬肚雞真係好食,隻雞係清甜有雞味嘅,而且食得出係走地雞,質素非常好,湯底亦都夠胡椒味,豬肚煲得好腍,桶蠔亦都尚算中上貨式,OK!最令我驚喜嘅係個臘味煲仔飯,我覺得係非常之出色,啲飯嘅質地係粒粒分明油香夠,但係唔會太肥膩,飯焦亦鬆化臘味同排骨亦都係好出色,個煲仔飯食90分以上,就算今晚唔嚟打邊爐齋食個煲仔飯我都覺得好滿足!今次我係因為呢煲煲仔飯真心比5個👍🏻,佢好食過好多YouTuber介紹嗰啲所謂老字號,我都「領」過幾次嘢!其實佢煲仔飯價錢唔算貴,可以一試!埋單$837,合理,講真上深圳食都要$400。起碼,仲未計搭車來回舟車勞頓同時間,響香港

其實佢煲仔飯價錢唔算貴,可以一試!

埋單$837,合理,講真上深圳食都要$400。起碼,仲未計搭車來回舟車勞頓同時間,響香港食呢個價錢我覺得滿意。
招牌二人套餐
煲仔飯
埋單$837
2023-12-11
$420 (Dinner)
招牌二人套餐
煲仔飯