2017-09-11 193 views
係旺角行完肚餓揾野食,可能時間尙早,見間間食店都唔多人,但行過呢間RICE LOVE 見差唔多已滿座,所以餐牌都未睇就入咗去坐底睇完大餐牌,都係覺得set掋食啲,所以叫咗個set b首先嚟咗兩杯特飲,(綜合水果茶)味道麻麻,覺得怪怪咁,唔係咁好飲(青蘋果薄荷荔枝綠茶)呢杯就ok啦跟住嚟咗(粟米忌廉湯)唔錯,夠粟米味又唔會太咸,份量都幾足,以set嚟講到沙律啦(甜薯煙鴨胸沙律菜),因為見大盤有蝦,所以叫咗呢款,跟埋蒜蓉包一齊上,沙津汁調製得幾好,開胃,煙鴨胸煎熱先上,仲諗住係凍,個人覺得熱係好食啲,唔錯,但如果個包可以再脆多少少仲好另一前菜(鐵板燒長州魚旦串)第一次咁樣食,個人覺得幾得意,似足章魚燒,魚旦唔錯,無乜腥味,如果多啲汁仲好好,主菜嚟啦(吉烈大蝦拼豬肋條骨蛋包飯),呢個有幾個汁揀,我哋就揀咗咖哩汁,大蝦夠脆身,亦有蝦味,豬肋條都幾入味,咖哩就日式甜咖哩,幾香口,份量都算大份食食下嚟咗呢set芝士加蛋漿,準備下一道主菜下道主菜嚟啦(鰻魚,蟹籽芝士溶岩蛋漿飯),雖然爆場,但每一枱有點呢款飯嘅枱,每一次侍應都會好細心咁幫客人撈混,呢樣十分掋贊,鰻魚都足料,起碼差不多每一口都食到鰻魚味

睇完大餐牌,都係覺得set掋食啲,所以叫咗個set b
(青蘋果薄荷荔枝綠茶)呢杯就ok啦
食食下嚟咗呢set芝士加蛋漿,準備下一道主菜
呢度就係細心位啦
總括嚟講,以呢個價錢,食呢度啲野,你會覺得抵食,同成個餐啲調味都唔錯,唔會話有太咸或唔夠味個情況出現,做得有心,大家行過就入去試下啦!值得推介👍
$100 (Dinner)