剛食完 [ 英記油渣麵 ] , 細細碗唔夠喉 , 於是再向前行來到埃華街 , 發覺食店林立 , 唔同種類既食店都有 見到呢間 [ 韓淼莊 ] 韓國食店 , 裡面簡潔乾淨 , 侍應推介我地試 [ 炆牛肋骨 ] , 我地就叫左一個套餐 ,有湯有泡菜 , 睇到枱面張餐紙寫住話原材料由韓國進口 , 廚師有多年煮韓國菜的經驗 ,試左個湯味道一般 , 反而泡菜不錯 , 至於個牛肋骨炆得好稔 , 個汁底好有韓國 feel , 送飯一流 另外我地叫左一個 [ 煎泡菜餅 ] , 就麻麻地喇 ` 粉多好稔 , 冇咩泡菜 , 又唔係想像中脆脆地 , 好失望 不過我下次都會再來試其他野食既 , 特別要一讚 d 侍應幾有禮貌

另外我地叫左一個 [ 煎泡菜餅 ] , 就麻麻地喇

套餐既湯同泡菜
炆牛肋骨
煎泡菜餅
2011-11-21
$50 (Dinner)
炆牛肋骨
  • 牛肋骨