2023-01-04
呢間cafe驟眼望到座位唔多,但原來有兩層,而且風格都有少少唔同。上層燈光柔和,裝修以木系&白色為主,有梳化位、豆豆梳發位等等,幾休閒下層燈光較明亮,以唔同形狀嘅鏡+石屎牆為主,簡約嘅裝修,同埋開放式飲品吧,更帶出咗門面嗰句「窮撚賣咖啡」嘅感覺😆♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 日式蟹膏·三文魚籽·帶子·明太子手捲粉 $158味道鮮甜帶啲明太子嘅辣,口感非常豐富Creamy蟹膏鮮甜爆珠般嘅三文魚籽夠新鮮帶子煎到底面稍稍有啲焦香,入面仍然保持到鮮嫩,冇overcook彈牙嘅手捲粉仲吸晒明太子醬汁,愛醬人士要試試😆❥ 蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98大大件,餡料超足料,食到啖啖蟹肉入面嘅蛋嫩滑,加上拉絲芝士咸香+明太子醬嘅辛辣,不知不覺清晒😋❥ 焙茶鮮奶 (凍) $52凍嘅可以自己調配焙茶、糖度同鮮奶嘅比例,幾濃幾甜自己揀茶味香濃唔澀,配埋口感順滑嘅鮮奶,慢慢仲飲到有啲似焦糖嘅味道☺️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴
❥ 日式蟹膏·三文魚籽·帶子·明太子手捲粉 $158
味道鮮甜帶啲明太子嘅辣,口感非常豐富
Creamy蟹膏鮮甜
爆珠般嘅三文魚籽夠新鮮
彈牙嘅手捲粉仲吸晒明太子醬汁,愛醬人士要試試😆
❥ 蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98
大大件,餡料超足料,食到啖啖蟹肉
❥ 焙茶鮮奶 (凍) $52
凍嘅可以自己調配焙茶、糖度同鮮奶嘅比例,幾濃幾甜自己揀