2019-11-10 188 views
話說前嗰排全家一齊去咗葵涌嗰邊一齊做運動,沿路見到呢一間茶餐廳塞滿晒人同埋裝修又幾靚,應該係一間幾好食嘅餐廳所以就同爸爸媽媽一齊入咗去食餐晚飯。✨魚香茄子煲($68)魚香茄子煲鑊氣十足,每一舊茄子都感受到焦香味道熱辣辣,而魚香茄子嘅肉碎非常入味攞嚟送飯簡直係一流!✨西蘭花炒蝦仁($78)食咁多肉當然唔少得嗌返啲菜嚟食啦,見到餐牌上面啲相嘅西蘭花炒蝦仁炒得幾靚 ,上菜嘅時候果然不負所望,每一舊西蘭花都炒到碧綠色,蝦仁粒粒好大粒,亦都好有味。✨欖角蜜汁金沙骨($70)蜜汁同埋金沙骨嘅配搭簡直係天衣無縫,金沙骨啖啖肉配合埋有一絲絲甜美嘅蜜汁,顯得格外惹味 ,令到我同同行嘅朋友,一啖一啖唔停咁食!✨七喜&凍檸茶食茶記當然要嗌返杯凍奶茶同埋七喜,咁先有嘅風味㗎嘛!

✨魚香茄子煲($68)

✨西蘭花炒蝦仁($78)

✨欖角蜜汁金沙骨($70)

✨七喜&凍檸茶
食茶記當然要嗌返杯凍奶茶同埋七喜,咁先有[茶記冰室]嘅風味㗎嘛!

2019-11-04
$100 (Dinner)
  • 西蘭花炒蝦仁
  • 蜜汁金沙骨