2017-03-05 308 views
我以為去長沙灣食芝士雞煲,已經無得輸,點知真係一雞還有一雞更芝!純睇賣相,真係平平無奇,但當食到第一啖之後,果種芝士味直頭係由件雞度浸出來,而且d雞肉又嫩,八個人由左一個醉雞煲同一個芝士雞煲,最後我地都要再叫多個芝士雞煲,因為確實太好味。其實個醉雞一開始以為無咩特別,但原來係越食越有酒味,所以最後我地都叫左其他野打邊爐。而戲玉終於到,老闆娘無貨,叫我地自己去超級市場度買丁丁麵,我地食晒第二煲雞,聽老闆娘話先放麵,煮到差唔多林晒,嘩,佢完完全全吸晒芝士既精華,重有濃郁既雞味,之後夾番醉雞入面既雞(要乾乾地身),呢碗麵簡直係200分。之後我地再落韓國既辛辛麵,想試下唔同質地既口感,但發覺始終係丁丁麵贏出,之後都叫左d菇同午餐肉,飽既指數當然係爆左!多謝朋友既介紹,美食加好友簡直係絕配!

多謝朋友既介紹,美食加好友簡直係絕配!
2017-02-24
$200 (Dinner)