2019-03-02
| 蕃茄羅勒水牛芝士薄餅 | $148 (Dinner Set連餐飲和甜品) |呢個Pizza係我食過最神奇最住家嘅Margherita Pizza點解講住家?因為佢個薄餅底同芝士中間係夾住咗一塊塊蕃茄你係完全食到蕃茄嘅「鮮味」好似好新鮮但可惜佢啲蕃茄又唔係好食同埋食個陣會擔心啲蕃茄會一路食一路掉點鮮講神奇係因為我第一次見Margherita Pizza有咁嘅整法(可能我見識少)-| 香蒜大蝦扁意粉 | $148 (Dinner Set連餐飲和甜品) |呢一碟一上到嚟勁香,好似好好食食左一啖之後我望住我朋友講左句:「好味但冇味」其實後尾再諗,應該係好香但唔夠味,碟意粉真係有啲可惜如果再有味啲,真係幾唔錯-| Papa Summer | $88 |蘋果、蜜桃、西梅、士多啤梨、菠菜、藜麥、熱情果汁好鍾意好鍾意熱情果汁,同所有嘢都好夾!-最後要提一提個跟餐甜品Ummm食到最後,令我同朋友勁不解😂佢有兩粒仔蛋糕一個應該係咖啡味(呢個冇討論空間)另一個大家估係咩味?我食咗一啖食到咸咸地,又有陣油香,以為係開心果味仲心諗咁特別都唔錯!然後叫我朋友試下估下係咩點知我朋友估係牛油果味,奈何我未試過真嘅
點解講住家?
因為佢個薄餅底同芝士中間係夾住咗一塊塊蕃茄
你係完全食到蕃茄嘅「鮮味」
好似好新鮮但可惜佢啲蕃茄又唔係好食
同埋食個陣會擔心啲蕃茄會一路食一路掉
呢一碟一上到嚟勁香,好似好好食
食左一啖之後我望住我朋友講左句:「好味但冇味」
其實後尾再諗,應該係好香但唔夠味,碟意粉真係有啲可惜
如果再有味啲,真係幾唔錯
| Papa Summer | $88 |
蘋果、蜜桃、西梅、士多啤梨、菠菜、藜麥、熱情果汁
好鍾意好鍾意熱情果汁,同所有嘢都好夾!
最後要提一提個跟餐甜品
Ummm食到最後,令我同朋友勁不解😂
佢有兩粒仔蛋糕
一個應該係咖啡味(呢個冇討論空間)
另一個大家估係咩味?
我食咗一啖食到咸咸地,又有陣油香,以為係開心果味
仲心諗咁特別都唔錯!然後叫我朋友試下估下係咩
點知我朋友估係牛油果味,奈何我未試過真嘅牛油果
好奇心嘅驅使下我地問咗個Staff
點知佢答我地係綠茶味,我地當場呆咗😂
佢仲話:「係綠茶味,但係咪唔係好似?」
唔問都好似覺得個甜品幾有心思,一問就破壞晒我地嘅幻想
呢餐簡直係挑戰我嘅味蕾🤣
不過!
其實我又唔太recommend呢間餐廳,因為所有嘢都一般,仲偏小貴,食個陣仲有啲嘢飛嚟飛去,特登去試個跟餐甜品就唔好啦🤪
再不過!
見到隔離枱個小朋友點咗個Burger好似好好食🤪