2017-01-20 824 views
上次係九龍灣食過XOXO之後,非常回味!最近發現女人家坑口果頭都開左間XOXO,就決定過尼解決晚飯。餐廳外觀保持一貫XOXO的風格,以藍白色做主調,配合歐陸式感覺。古式街燈感覺好特別。門口有XOXO主題的卡通角色。中間的一道牆製造左外內之分。我地坐左係裏面。天氣凍凍地,叫番杯熱野飲,芒果鳳梨水果茶。份量都幾多 一壺2個人飲,都飲到2杯半到。甜甜的芒果菠蘿味,茶壺中間仲放左D細粒果肉,可以放舀落隻杯到。主菜之一:芝士忌廉菠菜年糕。有韓國年糕,菠菜,滑子菇,菠菜餃子,小豆芽菜,以忌廉白汁煮成。非常香滑,蔬菜中和番忌廉的奶滑感,非常配搭。菠菜餃子非常扁身,有點像外國式的餃子,得3隻,有D唔夠喉主菜之二:encore的香草烤澳洲羊柳。女人話食過番尋味,要再食。坑口呢間仲可以選擇配飯或生菜包,我地選左配飯。日本米飯上面的紫菜條配飯好好味 XD。仲有小杯裝麵豉湯。羊柳保持水準,軟滑,冇令人反感的羊膻味。烤羊的汁配飯一流。主菜之三:燉牛肉芝士餡餅呢個超級好食!鐘意食北京上海野嘅朋友唔可以放過!類似北京餡餅,不過餅皮薄好多,但保持一定的口感。裏面的牛肉好野味,仲有芝士!超薄餡餅,但係一個人食3 塊都幾
上次係九龍灣食過XOXO之後,非常回味!

古式街燈感覺好特別。
門口有XOXO主題的卡通角色。
中間的一道牆製造左外內之分。

我地坐左係裏面。
芒果鳳梨水果茶
天氣凍凍地,叫番杯熱野飲,芒果鳳梨水果茶。

份量都幾多
 一壺2個人飲,都飲到2杯半到。

芝士忌廉菠菜年糕
主菜之一:芝士忌廉菠菜年糕。

非常香滑,蔬菜中和番忌廉的奶滑感,非常配搭。
菠菜餃子非常扁身,有點像外國式的餃子,得3隻,有D唔夠喉
香草烤澳洲羊柳
主菜之二:encore的香草烤澳洲羊柳。

女人話食過番尋味,要再食。

坑口呢間仲可以選擇配飯或生菜包,我地選左配飯。

日本米飯上面的紫菜條配飯好好味 XD。

仲有小杯裝麵豉湯。
羊柳保持水準,軟滑,冇令人反感的羊膻味。

烤羊的汁配飯一流。
燉牛肉芝士餡餅
主菜之三:燉牛肉芝士餡餅

呢個超級好食!鐘意食北京上海野嘅朋友唔可以放過!

類似北京餡餅,不過餅皮薄好多,但保持一定的口感。

裏面的牛肉好野味,仲有芝士!
超薄餡餅,但係一個人食3 塊都幾飽肚架!
2017-01-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
芒果鳳梨水果茶
芝士忌廉菠菜年糕