今日接阿女放學🎒佢話想食喇沙,即刻諗起馬六,因為之前粉嶺都食過,唔錯又抵食,OpenRice見到土瓜灣都有分店,即刻行過去。Lunch時間去到都多人,啱啱有張枱埋單,我哋就唔使等位🙊 14:00開始下午茶,連嘢飲又可以追加小食,所以好抵食。我揀咗馬六無骨海南雞飯,阿女就揀雞絲雞肉串老街咖喱麵,追加左娘惹蟹肉酥盒,古仔路芒果冰同埋凍椰汁斑蘭冰。海南雞份量正常,肉質非常軟腍,雞皮同肉都好容易分開,啱晒我呢啲唔食皮嘅人😆阿女話麵份量好多,配料又好多,佢係食唔晒架。第一次食呢個蟹肉酥盒,餡料好多,四粒我哋都食唔晒,食剩一粒😮‍💨同上次食嘅一樣,食物質素同價錢都👌🏻應該都會keep住再食🙊

馬六無骨海南雞飯

雞絲雞肉串老街咖喱麵

阿女話麵份量好多,配料又好多,佢係食唔晒架。
娘惹蟹肉酥盒

古仔路芒果冰,凍椰汁斑蘭冰

2022-10-11
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
馬六無骨海南雞飯
雞絲雞肉串老街咖喱麵