2022-05-18 88 views
同家姐去行葵廣,見到呢間 @halfsweet.nya 我地即刻叫左聲,我地真係無誇張的,因為我地都覺得係香港唔算多地方有鯛魚燒食🙈 唔知有冇鯛魚燒迷係呢度🐠 這間是@halfsweet.nya 即叫即製酥皮鯛魚燒,口味都多選擇呀❣️ 一件$20,二件$34,三件$52,價錢上唔貴,因為鯛魚燒都大嚿。還有飲品、牛角包窩夫和泡芙小丸子系列🔸榛果朱古力酥皮鯛魚燒呢個係其中一款人氣之選🤩 鯛魚燒既表面淋上左朱古力醬同可可粉,仲有朱古力碎片🤤,而鯛魚燒裏面塗滿Nutella醬,咬落去係流心餡😍朱古力完全充滿係我口腔入面🍫 口感外脆內軟,而且唔會過甜。🔸鹽燒芝士脆皮鯝魚燒面頭鋪滿吉士醬,加糖燒至焦糖面,個感覺令我覺得好似鋪咗一塊芝士隻咁,因為食落都鹹鹹地😆 咸食嘅鯛魚燒一啲都唔奇怪,口味上拿捏得好好整體鯝魚燒既質感同平時食開嘅好唔同,脆口得來又軟熟😌令我同家姐都愛上咗😆

🔸榛果朱古力酥皮鯛魚燒

🔸鹽燒芝士脆皮鯝魚燒