想試宏好耐,今日終於約到一位好耐無見嘅抹茶控朋友,當然要把握機會食下主打抹茶甜品嘅宏一入座,店員就好細心地介紹signature 嘅食物,除咗抹茶食物外,原來仲有海藻做嘅烏冬!店員殷勤嘅服務同詳細嘅介紹已經令我對餐廳嘅印象加分,希望食物都唔會令我失望啦我地二話不說,叫正餐前就勁心急咁叫咗幾款卷蛋同好靚嘅抹茶雪芳蛋糕果然係非常有水準Cream打得細滑之餘既不甜又不膩,食多幾個都無罪惡感! 而蛋糕都非常軟熟,我地兩個女仔未食正餐前已經總共食咗四件蛋糕,因為真係好好食眾所周知,宏嘅抹茶系列一向出色,除咗抹茶之外,我推薦草莓系列嘅甜品都係必食!因為日本草莓嘅味道真係好香甜,同啲蛋糕好夾,令人想一食再食所以我地立即追加咗個草莓班戟,店員話啲汁係用新鮮草莓打出黎,絕對唔係普通嘅果醬, 食落果然係與眾不同,好refreshing至於佢嘅班戟唔係而家好hit嘅梳乎厘style, 而係傳統嗰種較為厚實嘅全蛋班戟,食落蛋香味濃,仲好飽肚,記得要share食,如果唔係個肚就無位食其他正野啦已經食到半飽嘅我地,除咗叫咗個鱈魚飯之外,都係好有興趣要試下海藻烏冬,於是我地叫咗照燒雞扒同山芋温泉蛋海藻烏冬, 個烏冬

果然係非常有水準

已經食到半飽嘅我地,除咗叫咗個鱈魚飯之外,都係好有興趣要試下海藻烏冬,於是我地叫咗照燒雞扒同山芋温泉蛋海藻烏冬, 個烏冬非常幼身,我覺得應該叫麵先啱
重點係,一食真係一試難忘
個烏冬真係非常滑溜彈牙,又有種獨特嘅香味,難怪成為signature item
如果唔係食咗咁多甜品,我一定叫多幾碗食
因為海藻烏冬比一般嘅卡路里低,同樣係減低罪惡感之選! 媽呀點解我唔可以有多個胃呢,好想再食呀
無誇張,佢真係我咁大個女食過最好食嘅麵

最後我地叫咗壺初茶消下滯,茶味香醇,為我地勁飽勁滿足嘅一餐劃上完美句號
一睇單,發覺兩個女仔居然食咗咁多野,因為實在太好味啦
我一定好快會再黎食!

最後少少補充,之前響Openrice search 過,見依間係零負評餐廳,起初都有啲懷疑
不過食過後完全明白係實至名歸
食物,環境,員工質素都無得彈!

山芋温泉蛋海藻烏冬
2018-02-08
$300 (Dinner)
山芋温泉蛋海藻烏冬