一鳴拉麵/丼食堂位置相鄰, 裝修格局都係日式居酒屋。 鋪面細細, 仲要係大埔一條小街窄巷,但食身CP 值高, 值得一試。 同朋友同行, 唔洗掙扎食拉麵定丼飯, 兩邊都可以點。 我地中午過左13:00入, 都滿座, 但唔洗排隊。 今次試左:赤辛拉麵 🍜 (豬骨湯底加秘製地獄醬,香辣入味,配大量櫻花蝦,其他配菜以及流心蛋,加日式叉燒, 肉質似肥瘦均勻豬腩肉,份量足料。)日式餃子🥟 (似炸至乾身既餃子,不過不 失) 豚肉生薑燒便當 🍱 (大量配菜及沙律🥗, 豚肉醬汁唔算濃, 保留到肉味, 兩塊小炸雞,炸粉薄肉嫩,枱上有飯素可自行添加。) 三文魚腩刺身 (厚切肥美,唔錯)下次要試埋爆丼飯!

今次試左:

日式餃子🥟 (似炸至乾身既餃子,不過不 失)

三文魚腩刺身 (厚切肥美,唔錯)下次要試埋爆丼飯!
赤辛拉麵
豚肉生薑燒便當