與一班好友食完晚飯之後, 意猶未盡, 決定再到九龍城食個甜品先回家 今次試的是友人極力推介的新店, 本身已經好飽既我們, 一見到當前既甜品, 第二個甜品胃就出來了~~事實上, 九龍城甜品店已經有好多, 大部份都試過, 但此間最吸引我們的是價錢便宜, 份量夠多, 而且等候時間又不長, 友人確實無介紹錯~~~由於選擇繁多, 每一款都想試既我們, 最終決定order 了皇牌6 款 芒果樂園~~~鮮甜的芒果 + 冰凍的芒果雪糕 + 芒果蓉打成的芒果汁 + 西米 + 充滿口感的小丸子, 正啊~ 留戀天使~~~ 不愛榴槤既我, 因為小弟既女友, 跟其好友們都十分酷愛, 故此, 她們就點了此款. 一大球的榴槤肉 + 雪糕 + 用榴槤蓉打成的汁 + 西米 + 圍邊的忌廉 , 眼見她們瘋狂地搶食之餘, 口裡也不停地邊食邊讚...." 好好味, 好好味....", 我就知道她們絕對沒有揀錯 而且, 其榴槤既味道濃郁非常, 令到鼻塞既我, 也聞到絲絲既餘香 芒果芋圓沙冰~~~ 在寒冷既天氣下, 食此沙冰, 確實是有點難道,但因為有我最愛既芒果, 再加上煙煙un un 既芋圓, 同蒟蒻, 完

芒果樂園
留戀天使

芒果芋圓沙冰
芒果芋圓沙冰~~~ 在寒冷既天氣下, 食此沙冰, 確實是有點難道,但因為有我最愛既芒果, 再加上煙煙un un 既芋圓, 同蒟蒻, 完全大大地增加了口感
80度溫意朱古力心太軟
80度溫意朱古力心太軟~~~每款碟上都有不同的圖案陪襯, 有兔仔, 有 bear bear, 有心心.....店主真是好有心思.
朱古力心太軟是否真的有 80度溫熱?? 我手上沒有溫度計, 所以試不到
, 但一讚的是....將心太軟一切開, 內裡的朱古力漿就如溶岩般湧出來
再配上兩球可以自選雪糕, 冰火交融的感覺~~讚!!!
黃金拿破崙
黃金拿破崙~~~ 酥皮鬆脆到不得之了, 一刀切下去那種爽快的手感, 更是難以筆墨所形容, 每層中間都夾有吉士醬, 再配上厚厚的忌廉, $30 的價錢, 竟然有如此大的份量~~老闆你會否太仁慈了~~~
鮮果蜜糖吐司
鮮果蜜糖吐司~~~ 一上桌, 就足以令到我們嘩聲四起, 看到它的賣相, 真是不捨得落手食, 整個杯面都是鋪滿了鮮果, 忌廉, 我最欣賞的是吐司的口感, 它並不是淋身, 而是像餅乾般的脆感, 還有少少像砂糖的鋪在吐司表面, 食落去是甜甜的, 好食之餘, 它的外表更是謀殺菲林的原兇

我相信此店將會列入我最熱愛甜品鋪 3甲之一
Surely, i will be back

2012-11-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Last Night Supper)
芒果樂園
留戀天使