2013-10-09 3520 views
譽宴其實主要係舉行婚禮,所以環境嚟講幾grand 幾靚,不過當然都有做早市,午市,茶市點心同埋晚市小菜。我間中都會同家人嚟到呢間酒樓去食點心或者晚飯,今次就喺中午時候嚟到食點心。呢間酒樓既蝦餃曾經贏得蝦餃之王既美譽,當然要點呢個點心啦!蝦餃($32) 外皮薄,蝦爽口鮮甜,幾juicy,配上少許肥豬肉同荀粒,味道幾好,質素果然唔錯!流沙奶皇包($24) 包身雖然唔算軟熟,不過大家都可以見到包入面真係好流沙奶味香濃而且蛋黃好香,具水準既一道點心。燒賣王($24) 大大粒鮮蝦喺燒賣上面,蝦爽口,豬肉幾彈牙,有質感,唔會一夾就散,幾好食。另外都叫左幾款點心不過其他就一般無咩特別啦。整體嚟講,呢間酒樓既點心算唔錯,點心食得出係用心做,尤其係蝦餃同流沙奶皇包!
呢間酒樓既蝦餃曾經贏得蝦餃之王既美譽,當然要點呢個點心啦!
蝦餃
流沙奶皇包

奶味香濃而且蛋黃好香,具水準既一道點心。
燒賣王

2013-10-05