2018-07-01 25 views
大埔墟呢頭出名多好野食,同朋友黎到見到間拉麵店,於是入去試下新野。內面的裝潢真的很像到了日本,裝飾得很像日本本地餐廳。服務員也每次看見我個杯沒有水就很快添水。和拉麵主要有三種口味的拉麵選擇,分別是豚骨原味拉麵、辛辣拉麵及味噌拉麵呢!本人一向喜歡吃辛辣拉麵,辣是我必然的選擇呢,連濃度都可以選擇,特濃加$8 就可以,啱哂重口味既朋友。上了拉麵,一個拉麵包了半個蛋,蛋黃流心,十分岀色。辛辣拉麵叫咗小辣、硬身、多蔥。叉燒塊及辛辣湯底今次是值得一讚的。叉燒塊肥瘦均衡,厚度適中,加上香烘的脆邊,一咬即溶之餘口感不俗。中華海哲,加咗麻油、辣椒、芝蔴提味,味道好香甜,而且爽口新鮮,用嚟送拉麵解膩剛好。枱上有泡銀牙,可隨自己喜歡無限追加,呢個味道小辣,唔酸,我自己都加咗好多。