2007-05-29
去到企o係門口,一個女職員不停講:"我o地呢度冇加一o架,好平o架,全天后最抵食"其實我同個朋友企o係門口睇個菜牌o岩唔o岩食o者一陣,又一個老點的女職員走出o黎話:"我o地呢邊好抵食o架,冇加一o架"嬲嬲o地咪應佢o羅:"有冇加一冇問題,抵唔抵食都係其次,我都要睇o下o岩唔o岩食先得架"雖然態度差,但睇過o岩食都入去試o下!同個朋友決定唔叫set,散叫!問個女職員有咩好介紹,全部都話埋o的蝦蝦蟹蟹,淨係介紹咖哩蟹,軟殼蟹,大頭蝦....小妹因為怕皮膚敏感,所以最終只叫o左兩款係海鮮:1) 一個傳統湯檬(唔記得叫咩名),好好味,蕃茄湯底加海鮮,加少少青檸汁,湯完全無鮮味! 好淡好難食~! 2) 椒鹽軟殼蟹,極度失望,好大死蟹味,凍o左之後更難食3) 馬拉盞通菜,好大碟,非常之油,要用清水洗過先放到入口4) 牛油雞翼,失敗之作,咸到不能入口,亦非常之油,咸到用水沖過都食唔到
其實我同個朋友企o係門口睇個菜牌o岩唔o岩食o者
小妹因為怕皮膚敏感,所以最終只叫o左兩款係海鮮:
2) 椒鹽軟殼蟹,極度失望,好大死蟹味,凍o左之後更難食
3) 馬拉盞通菜,好大碟,非常之油,要用清水洗過先放到入口