2016-07-02 770 views
今日七一放假,媽媽約左朋友去饒宗頤文化館望下,再去就黎要搬既銀杏館食個LUNCH~今日天氣好好(其實係好曬XD),所以影D相都靚D~行到夠鐘就入去銀杏館食野啦,都幾多人,好彩BOOK左位,店員帶我地上去樓上坐,雖然開左冷氣,但其實都仲係幾熱下,所以佢都再加左D風扇~呢度既店員大多都係退左休既UNCLE AUNTIE,點食物果時都要慢慢講清楚俾佢地聽~叫完就出去自助沙律吧度拎沙律,款式唔多,但食落都新鮮,佢話係有機,有蕃茄,車厘茄,生菜,紅腰豆,沙律菜,汁就有千島同醋,我幾鍾意D蕃茄,一D都唔酸~另外仲有餐湯,今日係粉葛湯,都幾甜~之後到主菜黎啦,我叫左法式紅酒香茅燒春雞,都幾香,D皮都燒得幾脆~雞下半部都燒得唔錯,好易就切開,不過雞胸位就幾老下...個汁我覺得酸左D...OVERALL黎講一般啦~食物雖然一般,但一路食餐廳一路播住七八十年代既中西流行曲,媽媽同佢D朋友都食得幾開心~開心呢樣野先係無價GA嘛~
今日天氣好好(其實係好曬XD),所以影D相都靚D~
2016-07-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch