七夕梗係要食足七餐賀吓佢啦!早餐燦記三餸巨形三文治、午餐蔡潤記魚蛋粉加底、下什茶林記排骨飯,依家晚飯到好煮意醉雞煲,已經好飽啊 ﹗化悲奮為食慾,下星期先減啦 ﹗食過翻尋味 ﹗第二次黎幫襯。有過上次既經驗,今次堅持等主舖,乾淨光猛舒服又清靜好多。 藥膳雞煲細,唔洗叫咁多雞,兩個人食碗細夠啦,要留肚試其他野麻。雖則雞件未到新鮮雞咁好食,不過都食得出有淡淡雞味。雖則略肥,不過都唔會成煲油。肉質滑溜有咬勁,薄薄一層皮,肥膏唔會太多,加上香濃又唔會過甜既醉雞湯底,滿意既。如果多一點酒香,又多一點孳材,而少一點甜就更正喇。大火滾起就落雞,再大火滾起就熄火浸到雞熟為止,咁雞肉就夠晒嫩滑喇,美味 ﹗湯底香濃,甜味、藥材味都好平均,好好飲啊。活九孔鮑,仲識郁架喎,今日啱啱返啦。生坳坳成隻掉落湯度,幾分鐘食得。搣走食道同個咀就可以成隻啪入口,肉質非常彈呀啊 ﹗千奇唔好掉左我最愛既內臟呀,我全家都掙住食依舊似潤既部份,精華所在 ﹗味道甘香,質感同雞潤差不多,不過更軟棉更多汁,而且帶海鮮既鮮味,正呀 ﹗手切本地新鮮肥牛,雖然無上次咁肥美油潤,不過都一樣美味 ﹗滑中帶咬口、濃味中帶鮮甜,新鮮最緊要,好食啊 ﹗今次仲送在成棵金菇同幾片雲耳喎,多謝晒,我記得上次無架。脆鯇魚腩,上次都有叫黎食,今次無咁甜又無咁脆味,但都好滿意,爽口多汁,讚。手打鮮墨魚汁墨魚丸,招牌墨魚丸係依度比任何食材都更重要,超美味 ﹗香彈爽又多汁,無需多講,自己黎試啦 ﹗手打贊岐烏冬,照舊以烏冬做結尾,咁就夠晒飽可以返屋企瞓覺喇 ﹗口感嚥韌滑溜,只有手打會有咁既質感同味道,湯未夠濃郁,加點辣豉油,正呀 ﹗飲埋啲湯先。飽飽 ﹗膳雞煲細、手切本地新鮮肥牛、脆鯇魚腩、手打鮮墨魚汁墨魚丸、手打贊岐烏冬、活九孔鮑,滿意滿意,我會再黎架 ﹗

手打鮮墨魚汁墨魚丸
脆鯇魚腩
活九孔鮑
手打贊岐烏冬
藥膳雞煲細、手切本地新鮮肥牛、脆鯇魚腩、手打鮮墨魚汁墨魚丸、手打贊岐烏冬、活九孔鮑
2014-08-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
手打鮮墨魚汁墨魚丸
活九孔鮑