2017-07-18 78 views
今日收工同朋友去chill下,佢帶咗我去一間有live band表演嘅bar relax下!呢間bar叫七重天,個名幾特別,又真係有七重享受喎。第一重:環境好,薯片好👍🏻呢到嘅design幾簡單,坐得舒服,仲有啲咕𠱸。水吧入面有塊鏡,啲酒望落去好似重疊影咁,幾得意👀大膽啲嘅話可以唱K😂呢到有間大房,多人可以book 房一齊玩,入面都有得唱k,一舉兩得。仲有呢個隻薯片係六角形,好cute!個味唔鹹,又夠脆,我平時少食bar嘅薯片都refill咗兩次。第二重:Happy Hour 指定紅白酒買一送一🍷呢隻白酒香得嚟帶少少柑橘嘅水果香味,入口微酸,幾適合女仔飲~不過我個人覺得最後個澀味較重,整體唔夠fresh。第三重:海膽蕎麥麵🍜海膽嘅顏色望落唔太均勻,但有色澤,味道唔腥。蕎麥麵夠凍,配合個湯底剛好,味道唔會太濃,清清地帶點紫菜嘅香味😛第四重:香煎和牛粒🐮和牛粒,聽個名都吸引,睇落好juicy,仲有啲芝麻粒係上面。煎得香得嚟唔會韌,外面微脆,入面好嫩滑🤤唔點汁都夠味,但個汁好惹味好香,個味夠特別,值得一試。第五重:泰式豬肉生菜包🐷見到隔離枱食到好滋味,我地又叫返個啦😝生菜望落幾新鮮,但我比較

第一重:環境好,薯片好👍🏻
呢到嘅design幾簡單,坐得舒服,仲有啲咕𠱸。
水吧入面有塊鏡,啲酒望落去好似重疊影咁,幾得意👀

大膽啲嘅話可以唱K😂

仲有呢個隻薯片係六角形,好cute!

第二重:Happy Hour 指定紅白酒買一送一🍷
不過我個人覺得最後個澀味較重,整體唔夠fresh。

第三重:海膽蕎麥麵🍜

海膽嘅顏色望落唔太均勻,但有色澤,味道唔腥。

第四重:香煎和牛粒🐮

煎得香得嚟唔會韌,外面微脆,入面好嫩滑🤤
唔點汁都夠味,但個汁好惹味好香,個味夠特別,值得一試。

第五重:泰式豬肉生菜包🐷
見到隔離枱食到好滋味,我地又叫返個啦😝
生菜望落幾新鮮,但我比較鍾意爽脆啲嘅~

泰式豬肉微辣,混合香菇同香料,口感好豐富。
肉碎仲好juicy,加埋香菇個味好夾,辣得嚟又夠晒重口味,好正,必食之一!👍🏻👍🏻

食完啲味道咁濃嘅野要refresh一下,叫咗支1664,重果味,感覺可以消下膩😋

第六重:服務好👏🏻
呢到嘅老闆好好客,會主動介紹下啲優惠同菜式。
同埋更加會同我地share下關於酒嘅知識,好nice☺️
一邊relax,一邊都可以學到野👍🏻

第七重:留返下次睇live band🎸🎹🎶
原來live band係二、四、六先有,下次要做足功課再嚟!