2009-06-11 45 views
約左2個朋友去CEO唱 tea K, 每人$80包2杯無酒精飲品及1份下午茶, 我地由2:30pm唱到6:30pm, 哈哈, 乜新歌都比我地唱過了^^3個人點了3份下午茶, 我點的牛扒飯是用蕃茄汁煮成的, 茄汁加喼汁及大量蒜蓉, 一直不喜歡茄汁溝喼汁, 味道怪怪的, 而且蒜蓉太多了, 一食落口成陣蒜蓉味, 廚師也下了太多生抽老抽, 顏色又太黑, 這個蕃茄醬汁味道不好, 顏色也不好, 牛扒很薄, 再加入梳打粉醃到全無牛肉味, 很差. 我只吃了1/3的份量. 一句講晒, 我自己煮一定好味好多好多.朋友點的雞脾薯條真的不錯, 薯條夠熱, 雞脾炸到皮脆, 很好吃.另一個是脆皮腸牛油粟米, 脆皮腸內有香草黑椒, 味道很好, 開頭以為粟米是一枝枝的, 點知原來是粟米粒, 因為粟米粒是雪藏, 所以無甜味, 不好吃. CEO的食物質素比以前差了很多, 不過服務仍然很好, 環境亦相當乾淨, 埋單原來無加一, 真係每人$80, 我地3人唱左4小時, 還是相當滿足, 下一次再唱K也必會選CEO.

脆皮腸薯條餐
2009-06-10
$80 (Tea)
脆皮腸薯條餐