2017-02-05
三哥酸辣湯底,大辣;魚腐,鮮冬菇,芽菜 $41·年紀大啦,一個星期五就KO咗我,九點幾真係頂唔順,咁晏飯又食唔落,目標放係麵食,但土瓜灣區酸辣麵嘅鋪頭雖唔係少但選擇亦唔算多;水準唔差嘅咪又得譚仔三哥 。由於太肚餓所以蘋果乾史無前例點咗3個餸,碗麵上時真係嘩咗聲,因為好大碗🙈·湯底點咗譚仔姐姐推薦嘅三哥原創獨創酸辣湯底,雖然我已經揀咗大辣,但無錯,學姐姐話:真正鍾意食辣嘅係唔太會點酸辣湯底,因為啲酸會減低甚至遮蓋辣味,所以食辣嘅就會唔太過癮。唔難食,不過對愛近嘅我黎講,下次都係乖乖地點番麻辣湯底!·鮮冬菇4粒,真係好新鮮;魚腐3粒,但其實我鍾意食譚仔嘅魚腐多過譚仔三哥;芽菜,可以有咩見解😂不過我係覺得份量較少⋯⋯下次都係單點好,好似抵啲🤐🙊·如果土瓜灣區遲啲開咗南記或譚仔,我諗我會少好多黎幫襯譚仔三哥,但有樣野我欣賞三哥嘅係佢地嘅推廣或帶出嘅訊息比大眾,例如:Green Monday 或買一包紙巾便捐出$2比Animal Asia!好多事,知,唔一定做,而譚仔三哥依啲小小舉動,蘋果乾我愛💕💕所以土瓜灣區嘅麵食首選,三哥仍然係我榜首!