小時候喺港島區讀書嘅 #小秘書,放咗學好多時都會同啲同學仔走去 #銅鑼灣 醫飽個肚先返屋企🤭 「三才魚旦粉麵」嘅 #西洋菜餃 同 #墨魚蝦條 可為我成長路上嘅 comfort food😅 就算出咗嚟做嘢,#小秘書 周不時都會心癢癢走去食碗麵🍜滿足吓味蕾😉 估唔到老細竟然過咗嚟 #寶琳 開分店,我以後都唔使長途跋涉去探班喇!不過呢個大發現,都係住喺附近嘅朋友仔帶我過嚟,估唔到太子女又咁啱都過咗嚟呢邊,真係預約都無咁準呀😉 嚟得幫襯,當然要叫我至愛嘅墨魚蝦條,不過今日唔食西洋菜餃,換咗 #牛雜粗 做主食🥢 用 #特製滷水汁 醃製過嘅 #牛雜 零舍入味,肥美嘅牛腸配上薄切嘅牛肚,味道濃郁🤤 真材實料嘅墨魚蝦條入口爽彈,墨魚滑加蝦肉混埋一齊特別鮮味🤤 另外我哋仲叫咗佢哋自家製嘅 #泰式鳳爪,酸酸甜甜嘅口味,令無骨鳳爪顯得味道特別出色🤤 而最難得嘅係價錢夠晒貼地,十七蚊碟嘅芥蘭兩個人都夠晒食🤭 最後梗係要整杯 #凍檸茶 🍋 先至夠完美啦🤤🤤📍 三才魚旦粉麵 (將軍澳) 寶琳欣景路8號新都城中心二期地下G29號舖

2024-11-08
Type of Meal