2009-03-13
自從知道有間星加坡 sushi chain 係度開後,一直都想試不過一直無機會。是晚終於同友人係附近,見好肚餓就上左去食。第一次坐 2 人卡位式迴轉壽司位,幾舒服又有 privacy。仲有個 monitor 可以電腦揀菜,幾得意,不過無用到。要了:三文魚板押壽司 - 叫錯,本來叫香芒大蝦卷的,呢個算最好味,中間層三文魚碎幾好。海膽厚燒玉子 - 只有面薄薄一層海膽粉狀物體,只食得出玉子的味道,當佢係普通玉子都 ok 既。鰻魚卷 - 我覺得入面有 d 疑似炸鰻魚皮的東西脆脆的幾好味,反而友人覺得整個 combination 唔夾。黃金三文魚 - 上面層好似蔥油 but pickles 味的好奇怪,同芝士同三文魚唔多夾,有難食。牛油果豆腐沙律 - 個 sauce 都 ok,我覺得 d 豆腐很假既感覺,無豆味,hmm...都係 prefer 中國人的豆腐。三文魚腩 - 唔新鮮,仲有層皮去唔清好 un,三河屋好過佢,唯一可取係夠厚切。醬燒帆立貝 - 我覺得個帆立貝有 d 腥,不過個醬酸酸地幾醒胃。好好飽啊!最麻煩係叫左好耐都無 wasabi,個迴轉轉左幾圈都無,最後哥哥仔拎過黎幫我地 butt,
是晚終於同友人係附近,見好肚餓就上左去食。
仲有個 monitor 可以電腦揀菜,幾得意,不過無用到。
要了:
好好飽啊!
最麻煩係叫左好耐都無 wasabi,個迴轉轉左幾圈都無,最後哥哥仔拎過黎幫我地 butt,雖然佢成日送錯野但係都幾好禮貌架呢。