2022-04-23
去到三聖見到咁多新鮮又平靚正既海鮮更係唔好執輸,食埋個海鮮餐先出返市區啦🤤今日試左棠記小廚,上網睇左街坊話呢到鑊氣夠收費合理 ,係青山灣散完步就即刻走去食個海鮮午餐😋仲要加埋支大啤嘆下🍺上湯花龍唔好膠佢細細隻龍蝦🦞,原來入面勁多肉而且鮮甜彈牙,用上湯煮試到佢原汁原味 ,師傅調味火候剛好👍豉汁炒蜆🥢呢味餸每次出街一定叫,因為屋企一定炒唔到出面的鑊氣,但好怕食到有沙同過火的蜆。今次呢個控制得岩岩好仲保留到蜆入面既汁隻隻都脹卜卜又無沙果皮蒸大連鮑同媽媽每人叫左一隻大size 果皮蒸鮮甜肉嫩 ,時間調味都一流蒜蓉白菜仔🥬因為天天BB每餐一定要食菜,所以叫左碟炒菜,以為係出面食一定份量少,但估唔到呢到咁大碟俾足料,食菜都食飽啦🤣招牌菠蘿咕嚕肉呢個餸見到幾枱客都有叫,買相又勁吸引。所以就叫埋,同埋都係果句呢d鑊氣小炒屋企真係做唔到😌 咕嚕肉🐖一上枱已經好香,放入口皮夠薄又脆豬肉肥瘦均勻,甜酸醬濃淡適中,醬汁剛剛掛滿每件咕嚕肉。就算食到最後一件咕嚕肉都依然脆口,不得不佩服大廚既炸槳及火喉控制😋下次等我帶埋天天爸爸嚟一齊食🥳
上湯花龍
豉汁炒蜆🥢
果皮蒸大連鮑
同媽媽每人叫左一隻大size 果皮蒸
鮮甜肉嫩 ,時間調味都一流
蒜蓉白菜仔🥬
招牌菠蘿咕嚕肉