有海外的朋友來港旅遊,兩位美國 🇺🇸兩位馬來西亞 🇲🇾對於馬來西亞的朋友食海鮮都不是太特別, 不過對於美國的朋友,香港人這樣食海鮮的方法新奇刺激,很好的經驗呀! 首先要過對面買海鮮,選購完畢再來餐廳用唔同嘅方法處理,上臺的時候感覺嘩然!第一碟上枱係豉椒炒蜆味道剛剛好 跟住有薑蔥龍蝦,食到舐舐脷呀再嚟椒鹽瀨尿蝦兩隻,一隻cut開三份,啱啱每日食一件蒜蓉粉絲蒸蟶子王係我的最愛 最後壓軸當然是阿拉斯加皇帝蟹兩味 🦀清蒸蟹腳鮮味無比,第二味就係伊麵底,不過唔係芝士清清地很好味 上次去過另外一間酒樓,買海鮮煮完都冇廣東名門咁好食! 不過老實講唔夠人手,想要好服務嘅唔好咁高期望

第一碟上枱係豉椒炒蜆味道剛剛好

豉椒炒蜆

跟住有薑蔥龍蝦,食到舐舐脷呀

薑蔥龍蝦

再嚟椒鹽瀨尿蝦兩隻,一隻cut開三份,啱啱每日食一件

椒鹽瀨尿蝦

蒜蓉粉絲蒸蟶子王係我的最愛

蒜蓉粉絲蒸蟶子皇

清蒸阿拉斯加蟹腳

阿拉斯加蟹 伊麵底

2018-11-22
$250 (Dinner)
豉椒炒蜆
薑蔥龍蝦