2022-03-19 40 views
平時三聖村食海鮮就聽得多,今日第一次嚟食一直以為三聖村係好似長洲海鮮餐廳啲格局,原來三聖村係屋村樓下又近海嘅餐廳,雖然呢到對我嚟講係好遙遠,但其實好近鐵路站,搭到去「三聖」輕鐵站行過嚟一分鐘左右話晒屋村樓下,所以lunch time都好多街坊捧場,外賣都唔少今次我山長水遠嚟當然係食海鮮啦,海鮮意想不到的煮得出色,有鑊氣,怪不得「三聖」海鮮咁出名🥢椒鹽鮑魚第一次食呢個煮法,外面酥炸過,炸粉好薄,椒鹽味香,鮑魚好腍唔韌👍🏻🥢豉椒炒蜆我平時都鐘意煮呢個,因為快靚正,呢到海鮮新鮮,師傅炒當然好食好多啦,蜆肉掛晒汁,有鑊氣🥢生炒骨配燒菠蘿我平時唔鐘意食生炒骨,但見呢間生炒骨係好多人推介,就俾次機會佢真心係食過最脆口嘅一間!脆卜卜又多肉最正係菠蘿燒過特別好食😋呢到仲可以自己拿海鮮過嚟加工,每斤每款$75,海鮮方面多數時價,記得問吓先order啊🚩棠記海鮮小廚 (屯門) 📍屯門三聖村豐漁樓地下10-11號
平時三聖村食海鮮就聽得多,今日第一次嚟食

🥢椒鹽鮑魚

🥢豉椒炒蜆

🥢生炒骨配燒菠蘿
真心係食過最脆口嘅一間!脆卜卜又多肉
最正係菠蘿燒過特別好食😋

🚩棠記海鮮小廚 (屯門)
📍屯門三聖村豐漁樓地下10-11號

2022-03-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch