2023-07-15 196 views
入得屯門三聖邨,梗係要食海鮮啦!今次係我第一次入三聖,所以求其搵咗一間入去試吓😬間餐廳都幾闊落,入面有啲大枱,啱晒成班人嚟一齊嗌下海鮮飲下啤酒😬見OpenRice 個個都嗌咗一碟菠蘿咕嚕肉,所以我都嗌咗一碟,除此之外,仲叫咗一個西蘭花炒魷魚同埋炒通菜🫶🏻先講咗碟菠蘿咕嚕肉先,佢嘅菠蘿唔係就咁罐頭菠蘿咁簡單,而係有一個真菠蘿放喺隔離🤪個菠蘿面頭有輕輕燒過🙈咬落去係非常多汁仲要好甜😍 而啲肉都炒得啱啱好,落唔會話肉質好柴,個表面仲脆脆地😆而個西蘭花炒魷魚都幾好食,魷魚係好新鮮,咬落去彈牙得來唔會太Un,味道好鮮甜🧡啲西蘭花唔會炒到好淋,咬落去都仲係好爽口😋最後一樣就係個鹹魚茸炒通菜,個通菜非常嫩口,咬落去唔會有渣,唔會好乾,加埋啲鹹魚蓉食落就好香口,用嚟撈飯一流🤪整體嚟講我覺得呢間啲嘢食都幾好食,如果下次嚟嘅話應該要帶多啲friend嚟,咁就可以share啲海鮮一齊食🧡