2016-05-19
香港地少人多,宜家連餐廳都唔係好大,每個地方都諗下點樣用曬佢,麺屋武蔵雖然唔係好大,不過佢裝修都唔錯!宜家香港都多左好多間已湯底為主既拉麵店,依間有白武骨、赤武骨、黑武骨、三個味,而依三隻味都有豚肉、叉燒同豚角三個選擇,不過我同我朋友都係選擇左豚角,大家都係比佢個圖片吸引左,哈哈!我朋友就選左黑武骨湯底,我就選左白武骨!兩個湯底我都飲左少少不過我覺得白武骨湯底係重味D!佢個豚角就勁啦!可能我唔係好怕食肥野!個豚角好靚一層層好好味!又夠林好入味!不過我朋友就覺得厚左D!人就係咁啦!厚你又話厚薄你又話薄!不過我覺得厚同薄都好啦!最緊要係入味,咁先好食呀!大家都睇到啦!其實佢其他配料都好夠啦!剛剛我旁邊張桌個客人叫左個麵之後再加多左一份配料!都好多呀!不過佢個蛋真係好好食!重食得落既朋友可以再叫多次個蛋呀!咁我地都叫左一款小食,唔記得左叫咩名!不過係一條好長好長既腸仔,好似德國腸咁!唔係話特別好食,因為佢係特別在佢好長!其實佢重有咖哩麵同沾汁麵呀!我下次一定要食沾汁麵先。事關我旁邊張桌個小朋友客人食咁話好好味呀!好似講到食神咁。。。
黑武骨豚角拉麵