2024-08-22 553 views
之前食過YAKINIKU KAKURA另外兩間分店,今個月又心思思拉埋奴才爸再去食😋😋呢間分店係沙田市中心入面,仲有架𨋢直接上到七樓tim,幾方便易搵👍🏻番茄沙律🍅番茄夠甜夠新鮮,上枱仲凍凍地,點埋沙律醬甜甜酸酸好開胃😋大判燒!黑毛和牛西冷🥩呢個係每次都必叫,西冷薄切大火係爐上燒一燒辣一辣,逼出油脂之餘微微焦香更帶出和牛香氣🐃😌黑毛和牛腹前小排🐃咁多款和牛之中油脂最重,睇落好鬼似大拖羅🤣🤤呢個部位既和牛要燒熟啲焦啲,將油脂揮發留下濃濃既牛味😋黑毛和牛特上嫩肩里肉🐃咁多款和牛,呢款肥瘦最均勻,有齊油脂香同較濃郁牛味😋一樣都係燒香帶微焦,一片牛肉有齊和牛口感、油脂香同濃郁牛味,大推🙌🏻壺漬 KAKURA牛胸腹肉🐃呢款壺漬胸腹肉最深得我心,雖然有雪花紋既牛入口即溶係正,但我最愛都係胸腹肉ハラミ既口感同超濃既牛肉味🤤🤑 人均消費:~$500🤩 推薦指數:7.5 / 10📍 餐廳資料:YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖
梅酒

番茄沙律🍅
番茄夠甜夠新鮮,上枱仲凍凍地,點埋沙律醬甜甜酸酸好開胃😋
蕃茄沙律

大判燒!黑毛和牛西冷🥩