2016-04-07
路經蛋撻王,我最鐘意睇佢一排排既撻,不論整齊與否比我發現新野wor 半熟芝士撻,我食過幾間,而且依家度度都有佢個三重芝士撻就好明顯想吸引芝士愛好者個賣相又幾得,所以買左兩個三重芝士,一個酥皮蛋撻 同 一個鮮奶撻 我食左個三重芝士撻,其實佢既海報只係話「日本月島三重芝士使用中」,心頭不禁疑惑,究竟三重係指地方 定 三種芝士我曾經facebook 留言比蛋撻王問,不過冇人覆我,佢FB 亦冇有關 呢個 三重芝士撻既宣傳,我個人而言 對佢既marketing 失望 咬開內餡,好明顯,最少有兩種芝士中間橙色既係 咸香既車打芝士白色既 我唔肯定係咩cheese 不過同 半熟工房比,調味更重手,不論甜度定芝士味半熟狀態 剛剛好 唔會流出黎 但又軟棉棉撻皮都夠酥 同 淡味,可以平衡番 芝士既膩15蚊一個 性價比高 起碼唔做排隊不過 服務同個啲芝士撻專賣店 差啲啲,因為冇提我地點先會好食啲,或者存放方法始終 芝士撻 有一天 都會食膩蛋撻 才是 香港人既永恆
比我發現新野wor
半熟芝士撻,我食過幾間,而且依家度度都有
佢個三重芝士撻就好明顯想吸引芝士愛好者
中間橙色既係 咸香既車打芝士
半熟狀態 剛剛好 唔會流出黎 但又軟棉棉
撻皮都夠酥 同 淡味,可以平衡番 芝士既膩
15蚊一個 性價比高 起碼唔做排隊
始終 芝士撻 有一天 都會食膩