2017-08-09 54 views
中環人來人往,個個急步行,似有許多事未做完咁,怪不得話香港工作壓力大,來看看便知,怎樣忙亦要充電,我就在踏正三點三蛇了出來抖抖氣。我知道附近開了一家新的咖啡店,貪呢道少些人經過,慢慢嘆無咁易俾人知。細細個舖十分開揚,可以全程見到咖啡師點樣冲咖啡,聽到聲音都已經有幾分舒壓感。有14款咖啡,價錢最平$28,特式精品最貴$65,8款無咖啡的,食品只有三兩款鬆餅及酥餅。本來想嘆,點知突然接到電話要趕番公司只好外賣,買咗 Green Tea Latte 及 Carrot Muffin,包裝骨子。Latte 本來超熱,返到公司仲暖,青悠悠真係綠茶咁,香但唔甘喎!奶味香,茶味濃,口感好滑下,好好飲。Carrot cake 比較少有,原來好好食,軟棉,切開裡面有好多紅蘿蔔,真係幾特別。

TakeAway