2018-05-24 205 views
今晚想瘋狂叫小食就去出左名平,唔需要加一,又好耐無去既薩利亞。去到竟然要等15分鐘先有位,真係好受歡迎。2個人被安排4人枱,都算舒服。然後最恐怖既事出現了......枱面有4隻碟疊係枱面,最面既第一隻碟睇落去係乾淨既,點知一拎起,第二隻碟係污糟既,污糟既程度,並唔係洗唔乾淨,而好明顯係上一手食完野既碟然後第三第四隻碟都係咁污糟,真係好噁心真係第一次遇到尼種情況 (以前幫襯過幾次都正正常常)。心情已經好差,但又唔想再轉場,唯有叫侍應拎過新既碟我地叫左辣味雞翼、肉醬多利亞、黑椒蜆肉同照燒汁肉眼牛扒。辣味雞翼(8隻) ($32)$32有8隻雞翼真係好扺食。上菜既時候仲暖暖地,味道辣辣地,唔錯。不過攤凍左之後,d肉好實,唔好食,要趁熱食先好味。肉醬多利亞 ($27)以前食過薩利亞既經驗,係唔好叫意粉,原因係上菜後d意粉好快會凍哂,唔好食。唔通係因為冷氣太大? 但食過其他餐廳既意粉就唔會有尼個情況。所以每次去薩利亞都會叫鐵板上既飯最穩陣,唔會咁快凍哂。肉醬多利亞既肉醬同飯既比例大概係50:50,每啖飯都有啖啖既肉醬,同埋芝士,真心推介尼款,好味!黑椒蜆肉 ($19)$19有咁大碟蜆肉真係好抵。”

然後第三第四隻碟都係咁污糟,真係好噁心

我地叫左辣味雞翼、肉醬多利亞、黑椒蜆肉同照燒汁肉眼牛扒。

辣味雞翼(8隻) ($32)

肉醬多利亞 ($27)

黑椒蜆肉 ($19)
$19有咁大碟蜆肉真係好抵。”友人”話蜆肉無乜砂,都幾鮮甜,係佢每次既必叫之選。

照燒汁肉眼牛扒 ($59+$6白飯)
食過咁多次薩利亞都無叫過鐵板餐,原因係比起其他小食、飯同意粉,價錢無咁抵。鐵板餐同白飯上菜時唔算熱,都係暖暖地。“友人”話質素好過茶餐廳,粟米配燒汁好味。不過加埋白飯要$65一個鐵板餐既話,我會選擇大家樂大快活,起碼係熱辣辣。

整體而言,以尼個價錢仲唔需要加一,味道ok,真係好抵食。雖然親眼目睹d碟咁污糟,不過我相信隔好耐好耐之後都會再幫襯下,希望唔會再咁唔好彩啦。
Other Info. : 上openrice寫食評既時候,發現其他食客都好似無遇過咁污糟既碟,可能個日真係唔好彩。但正常一間餐廳都唔應該俾尼種甩漏情況出現。
2018-05-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
  • 肉醬多利亞